LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Inrichting boomgaard Bekkersland bekend

Woensdag 29 Juli 2020 | reacties 0
bomenplan-boomgaard-bekkersland-20-april-2020uitsnede

‚ÄčOp de plek waar vroeger een boomgaard lag wordt aan Bekkersland een nieuwe boomgaard aangeplant. De nieuwe boomgaard sluit aan op de groene speelplek in Plant je Vlag Noord. De inrichting van de boomgaard, is samen met de buurt bepaald, en is nu bekend. 

 

De boomgaard krijgt een landelijke inrichting en sfeer. Het maaiveld bestaat uit opgaand ruig gras waarin open plekken worden gemaaid, waaronder een centrale open plek midden in de boomgaard als ‘groene oase’. Struinpaden door het hoge gras bieden natuurlijke speelaanleidingen. Het bestaande wandelpad in Plant je Vlag Noord wordt verlengd en gaat straks met een bruggetje over de watergang door de boomgaard naar Bekkersland.

 

Appel- en perenbomen

In overleg met de buurt is gekozen voor 21 wilde appel- en acht wilde perenbomen, en één notenboom. De planning is om de boomgaard in het plantseizoen van 2020, dat loopt van oktober tot en met april, aan te leggen.

 

In onderstaande afbeeldingen ziet u het bomenplan en het zadenplan van de boomgaard. Hierin ziet u welke soorten bomen en welke zaden en bloemen er worden geplant. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. 

 

Meer weten over de toekomstige boomgaard? Klik hier

 

boomgaard zadenplan boomgaard

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media