LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Informatieboot Nijmegen Omarmt de Waal

Dinsdag 6 Maart 2012 | reacties 3
tvdh20120305-065

Hoe ver het staat met de nieuwe stadsbrug de Oversteek? Hoe ziet het eiland in de Waal er straks uit? Wat voor woningen worden er gebouwd in en rondom de Waal? Op de nieuwe informatieboot kunt u terecht met deze en andere vragen over de verschillende projecten. U kunt er foto’s, tekeningen, en videomateriaal bekijken. Daarnaast wordt u persoonlijk te woord gestaan door iemand van de gemeente.

 

De gemeente Nijmegen bouwt op dit moment de benedenverdieping van Quirin’s op de Waalkade om tot een informatiecentrum speciaal over de grote Waalprojecten. Vanaf 16 maart is de boot geopend voor publiek. Ook organiseert de gemeente via het informatiecentrum rondleidingen door het gebied.

 

Contactgegevens en openingstijden
Informatiecentrum Nijmegen Omarmt de Waal
Waalkade 100, 6511XR
Telefoonnummer: 06 - 11700733
Mailadres: nijmegenomarmtdewaal@nijmegen.nl
Woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
Bezoek op afspraak is mogelijk


Nijmegen omarmt de Waal

Het gezicht van Nijmegen verandert de komende jaren ingrijpend. Een vijftal omvangrijke bouwprojecten aan beide oevers van de Waal maakt dat de rivier straks niet meer langs, maar door Nijmegen stroomt: Nijmegen omarmt de Waal.

 

De grootschalige gebiedsontwikkeling is uniek in zijn soort en omvat de teruglegging van de dijk bij Lent, de aanleg van een stadsbrug, de bouw van een nieuw centrumgebied voor de Waalsprong aan de noordoever, de ontwikkeling van een nieuw woongebied in Nijmegen-West en een facelift van de Waalkade en zijn omgeving. De innovatieve en duurzame aanpak van de projecten maakt Nijmegen niet alleen aantrekkelijker en veiliger, maar bovenal klaar voor de toekomst.

 

Bron: gemeente Nijmegen
 

« Terug naar het overzicht

Reacties

han jonkers (woensdag 04 december 2013)

Ik had mijn zinnen gezet op een (huur) appartement in de sociale sector in De Citadel. Heb me daarom al jaren geleden ingeschreven als woningzoekende in Nijmegen. De plannen voor wat het 2e centrum van N. zou worden zijn inmiddels bijgesteld. Is het de bedoeling dat in Hof van Holland (op de plek waar de Citadel zou komen) ook dit soort appartementen/seniorenwoningen gebouwd gaan worden ? En/of in De Lentse Knoop (het nieuwe centrum dus) ?

Redactie waalsprong.nl (donderdag 05 december 2013)

Beste Han, De plannen voor de nieuwe locatie voor de centrumvoorzieningen zijn nog niet uitgewerkt, het is moeilijk om daar iets over te zeggen. Wel is duidelijk dat voormalige locatie van de Citadel - Hof van Holland geheten - in wordt gezet voor woningbouw. En ja, zoals het programma er nu uit ziet (niet is definitief!), komen daar appartementen, ook in de sociale sector. Het duurt echter nog wel even duren, voordat Hof van Holland gerealiseerd wordt!

han jonkers (vrijdag 06 december 2013)

bedankt voor de informatie. ik heb geen haast en wacht de verdere ontwikkelingen m.b.t. Hof van Holland rustig af. met vr. gr. han jonkers

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media