LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Informatieavond project Ruimte voor de Waal

Donderdag 4 Oktober 2012 | reacties 0

De gemeente nodigt belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden voor het project Ruimte voor de Waal. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 9 oktober om 19.30 uur in het Witte Huis, Pastoor van Laakstraat 54 in Lent. Tijdens deze bijeenkomst stelt de bouwcombinatie i-Lent zich aan u voor en wordt u geïnformeerd over de werkwijze en de planning tijdens de uitvoering.

 

 

Start uitvoering

Nog voor het eind van dit jaar start de uitvoering van het project Ruimte voor de Waal Nijmegen. Die werkzaamheden bestaan uit het verleggen van de dijk en het graven van een zogenaamde nevengeul in de uiterwaarden. Hierdoor ontstaat een eiland in de Waal met ruimte voor wonen, recreatie en cultuur, water en natuur. Bovendien wordt op de noordoever een nieuwe kade aangelegd en worden er drie nieuwe bruggen gebouwd die het eiland gaan verbinden met Nijmegen Noord. De maatregelen worden genomen in het kader van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Door het graven van de nevengeul krijgt de Waal meer ruimte en worden overstromingen zoals in 1993 en 1995 in de toekomst voorkomen.

Meer informatie over het project vindt u op de site van de gemeente Nijmegen

 

i-Lent

In juli van dit jaar heeft de gemeente Nijmegen het werk gegund aan de combinatie i-Lent. Deze combinatie wordt gevormd door Dura Vermeer Divisie Infra BV en Ploegam BV. Zij zullen tot augustus 2016 aan het werk zijn om alle onderdelen van het plan te realiseren. De afgelopen maanden heeft de aannemer zijn planning uitgewerkt en voorbereidingen getroffen voor de uitvoering. Voordat het werk van start gaat wil de aannemer u op 9 oktober graag informeren over de wijze waarop zij het werk gaan uitvoeren, de planning en de maatregelen die ze gaan nemen om de overlast voor u als omwonende zoveel mogelijk te beperken. Na afloop van de presentatie is er uiteraard alle gelegenheid om vragen te stellen.

 

Bron: gemeente Nijmegen

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media