LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

In de nieuwe Sporthal Plus staat gezondheid, in de breedste zin van het woord, centraal

Vrijdag 1 Oktober 2021 | reacties 0
img7785

Het licht staat definitief op groen voor de nieuwe Sporthal Plus in Nijmegen-Noord. De accommodatie krijgt twee hoofdfuncties: de sporthal en een uitgebreid Gezondheidsplein. Het multifunctionele gebouw komt in de nieuwe wijk Hof van Holland. In de zomer van 2022 is de opening.

 

Behoefte aan sport- en gezondheidsvoorzieningen in Nijmegen-Noord

Nijmegen-Noord groeit. En daarmee groeit ook de behoefte aan sport- en gezondheidsvoorzieningen. Uit onderzoek blijkt dat er in Nijmegen-Noord een tekort is aan binnensportaccommodaties. De nieuwe sporthal speelt in op deze behoefte voor zowel bewegingsonderwijs, breedtesport en nationale topsport. Daarnaast zorgt de groei ook voor de behoefte aan meer zorgaanbieders, de buurtteams en het Stip. 

 

De Sporthal Plus

Wethouder Bert Velthuis licht toe: “Die Plus is er niet voor niets: het is een plek waar gezondheid, in de breedste zin van het woord, centraal staat. Overdag is de sporthal voornamelijk voor basis- en middelbare scholen uit de buurt en ’s avonds kunnen sportverenigingen terecht in deze gloednieuwe accommodatie. Naast de sporthal komt er een groot Gezondheidsplein. Met deze nieuwe accommodatie dragen we bij aan sporten en bewegen én brengen we zorg dichtbij de inwoners van Nijmegen-Noord.”

 

Gezondheidsplein

Aan het Gezondheidsplein komen een heleboel zorgaanbieders: huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten, verloskundigen, tandartsen, welzijn- en jongerenwerkers, het buurtteam Volwassenen, het buurtteam Jeugd en Gezin, gezondheidsmakelaars van de GGD en thuiszorgers. Daarnaast komt er een prikpost en vestigt het Stip zich er. Het heet niet voor niets een Gezondheidsplein: op het plein ontmoeten professionals en inwoners elkaar en wordt er intensief samengewerkt. Cortese Development investeert in het Gezondheidsplein.

 

Extra budget

Afgelopen week heeft de Nijmeegse gemeenteraad een extra budget van € 2.1 miljoen toegezegd voor de bouw. Dit bedrag is onder andere nodig door de flink gestegen bouwkosten, aanvullende brandveiligheidseisen en hoge duurzaamheidsambities. Met de toezegging van de raad kunnen de plannen definitief doorgaan.

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media