LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

In 2022 betaald parkeren in delen van Nijmegen-Noord

Woensdag 19 Januari 2022 | reacties 3
geparkeerde-autosrechtenvrij

De gemeenteraad heeft eind 2020 de nieuwe parkeernota vastgesteld. Daarin zijn een aantal gebied in Nijmegen aangewezen waar betaald parkeren wordt ingevoerd. Ook delen van Nijmegen-Noord vallen daaronder. Vanaf  februari 2022 geldt betaald parkeren in Veur-Lent en Hoge Bongerd, en ook in Hof van Holland wordt betaald parkeren ingevoerd zodra delen van de wijk gereed zijn. 

 

Met ingang van 1 februari geldt dat betaald moet worden voor parkeren in de wijken Veur-Lent en Hoge Bongerd. Op korte termijn worden hier parkeerautomaten geplaatst. Bewoners hebben een brief gekregen hoe zij een parkeervergunning en/of een bezoekersvergunning aan kunnen vragen. Ook zijn er regeling voor ondernemers getroffen. Betaald parkeren geldt straks dus ook voor de omgeving van NS-station Nijmegen-Lent.

 

Hof van Holland
In de plannen voor Hof van Holland zijn verschillende manieren van parkeren opgenomen. Nieuwe bewoners hebben in enkele gevallen de beschikking over een parkeerplek bij hun eigen woning, of zij kunnen er een kopen of huren. Er worden parkeerhuizen gebouwd, waar bezoekers van het winkelcentrum ‘Hart van de Waalsprong’ straks kunnen parkeren en waar bovendien ruimte gereserveerd is voor toekomstige bewoners. Wie niet kan beschikken over een eigen parkeerplek of een parkeerplaats in een parkeerhuis, kan straks een parkeervergunning aanvragen.

 

Het betaald parkeren in Hof van Holland wordt ingevoerd in die delen van de wijk, die gerealiseerd zijn. Tijdens de bouwfase hebben delen van de wijk nog een tijdelijke inrichting. Als de woonomgeving definitief kan worden ingericht, worden ook de parkeerautomaten geplaatst en wordt met borden aangegeven dat betaald parkeren gaat gelden. Bewoners worden dan op tijd op de hoogte gebracht. Meer over parkeren in Hof van Holland leest u hier

 

Info voor bewoners die per 1 feb te maken krijgen met betaald parkeren:

Bewoners van de gebieden waar betaald parkeren wordt ingevoerd zijn met een brief geïnformeerd over de plannen. Zij hebben de mogelijkheid om vanaf 1 februari een parkeervergunning aan te vragen. De belangrijkste aandachtspunten staan hieronder kort samengevat:

  • Vanaf 1 februari 2022 hebben bewoners 2 weken de tijd om een parkeervergunning aan te vragen. Zorg dat u dit op tijd doet. Zo voorkomt u dat u na 15 februari 2022 een bekeuring krijgt.
  • Er worden per adres maximaal 3 parkeervergunningen uitgegeven, waarbij er per persoon slechts één vergunning wordt verstrekt. Bij meer dan 1 auto in een huishouden, krijgt degene die als eerste digitaal een aanvraag indient de 1e bewonersvergunning.
  • De 1e bewonersparkeervergunning per adres kost € 12 per jaar. Heeft u meer auto’s in uw huishouden? Dan betaalt u hiervoor een ander bedrag. De 2e parkeervergunning per huishouden kost € 20 per maand en een eventueel 3e parkeervergunning € 25 per maand. Deze vergunningen betaalt u voor een periode van 6 maanden.
  • Kunt u op eigen terrein parkeren en is uw woning voor 1 januari 2022 opgeleverd? Bijvoorbeeld op de eigen oprit, op een parkeerterrein bij uw woning/complex of in een gezamenlijke parkeergarage. Dan hoeft u alleen voor een eventuele tweede of derde auto een bewonersvergunning aan te vragen. U heeft geen parkeervergunning nodig om op eigen terrein te parkeren. Kunt u op eigen terrein parkeren of in een gezamenlijke parkeergarage en is uw woning na 1 januari 2022 opgeleverd? Dan heeft u geen recht op een parkeervergunning. U maakt dan gebruik van de parkeervoorzieningen die bij uw woning horen.
  • De vergunning is digitaal op kenteken: u krijgt dus geen papieren exemplaar. Als u een vergunning aanvraagt, dan is deze geldig vanaf de startdatum die u kiest.
  • Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het parkeertarief bedraagt € 2 per uur. Bewoners kunnen een gratis bezoekersvergunning aanvragen waarmee bezoekers goedkoper (€ 0,25 per uur) kunnen parkeren.

Meer weten

Heeft u vragen over de invoering van betaald parkeren? Neem dan contact met de gemeente op per mail via parkeren@nijmegen.nl of bel 14 024. Of kijk op de website: nijmegen.nl/parkeren.

 

 

betaald parkeren njimegen-noord

« Terug naar het overzicht

Reacties

Ron Hendriks (zondag 20 februari 2022)

Waarom? Gemeente, waarom betaald parkeren op Veur-Lent?? Hebben jullie weer geld nodig om een gat in jullie begroting te dichten??????

Waanzin (donderdag 20 januari 2022)

Waanzin aan deze kant van de Waal. En ook nog eens €2 per uur

Redactie Waalsprong (woensdag 23 februari 2022)

Beste Waanzin, we snappen dat de boodschap voor betaald parkeren niet leuk is. Er is hier uitvoering gegeven aan een besluit, dat in de Parkeernota van 2020 al is beschreven.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media