LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Huurders Talis kiezen ontwerp van Loko architecten

Woensdag 16 Januari 2013 | reacties 0
df033a78-e102-43bc-a30f-c8d796c17595valenciastraat20groot202

De toekomstige bewoners van de 24 huurwoningen aan de Valenciastraat hebben gisteravond de keuze voor de architect gemaakt. Drie architecten presenteerden hun gevelontwerp in het Wooninformatiecentrum Waalsprong.

 

Talis kiest ervoor om de bewoners te betrekken bij de ontwerpkeuze om woningen te bouwen die aansluiten bij de wensen van de bewoners. Bovendien worden toekomstige bewoners zo vroegtijdig betrokken bij het project, de wijk en de toekomstige buurtbewoners. Met kleine voorsprong kozen de bewoners voor het ontwerp van Lentse architect Ab Hans van Loko architecten.
 

Stemmen

Talis heeft de 20 eengezinswoningen voor de kerst aangeboden via entree.nu. Alle kandidaten mochten meestemmen. Voor de vier rolstoeltoegankelijke woningen hebben twee kandidaten meegestemd. Tijdens de avond heeft een stedenbouwkundige van de gemeente Nijmegen de bewoners eerst geadviseerd over waar ze op kunnen letten bij het beoordelen van een ontwerp. Vervolgens presenteerden de drie architecten hun ontwerp.


De drie ontwerpen

Alhoewel de plattegronden van de woningen al vaststonden, waren de gevelontwerpen van de drie architecten zeer verschillend. Het ontwerp van Flow Architecten viel op door de Franse balkons en de sierlijke balkonhekken. Frank Willems Architecten wilde in zijn ontwerp met bijzondere daken de vier rijen met elkaar verbinden. Loko Architecten koos ervoor om met een patroon van verschillende bakstenen iedere woning er anders uit te laten zien.

 

De toekomstige bewoners waren enthousiast over de mogelijkheid om mee te denken over het ontwerp van hun toekomstige woning. Ze waardeerden alle ontwerpen, maar hun voorkeur ging na twee stemrondes uit naar Loko architecten. Ze vonden dat het ontwerp een chique uitstraling heeft met rustige kleuren. Ab Hans van Loko architecten gaf aan dat dit wat hem betreft ook de meerwaarde van zijn ontwerp is: “Ik heb veel aandacht besteed aan materiaal en detail, waardoor het rijke woningen zijn.” Hans vond het leuk dat hij de wedstrijd gewonnen heeft: “Het gaat er toch om wat de gebruikers van je ontwerp vinden. Daarom wil ik ook graag een van de pluspunten meenemen van de andere ontwerpen, zoals de raampartij aan de achterzijde. Sommige bewoners waren hier erg enthousiast over. Anderen wilden dit juist niet. Het zou mooi zijn als we de huurders hierin een keuze kunnen bieden.”

 

Vervolgprocedure

Nu de architect gekozen is, vervolgt Talis de normale bouwprocedure. Het winnende ontwerp wordt uitgewerkt tot een aanvraag voor de omgevingsvergunning. In dat kader zal het ontwerp nog de goedkeuring moeten krijgen van het Ruimtelijke Kwaliteits Team. De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Giesbers Wijchen. Het bouwbedrijf hoopt dit voorjaar nog te kunnen starten met de bouw en de woningen voor het einde van het jaar op te kunnen leveren. De woningen komen in de buurt Lentseveld in de Waalsprong.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media