LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Hof van Holland: plannen bekend voor nieuw hart van de Waalsprong

Vrijdag 6 Juli 2018 | reacties 11
center-squarelr

De gemeente Nijmegen heeft in een Europese aanbesteding het plan van ontwikkelingscombinatie AM/VanWonen geselecteerd als beste invulling van het centrumgebied Hof van Holland in de Waalsprong. Het consortium wil in Hof van Holland circa 11.500 m2 aan commerciële ruimte (winkels, horeca, dienstverlening), circa 450 woningen en het bijbehorende parkeren realiseren. Voor de woningcorporaties Talis en Portaal worden gezamenlijk 100 woningen in het gebied gebouwd.

 

Wethouder Noël Vergunst: “Hof van Holland wordt het functionele én sociale hart van de Waalsprong, waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. Het wordt een plek waar je niet alleen je boodschappen kunt doen, maar waar het ook prettig verblijven is en mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

 

Inner StreetHet afgelopen jaar waren in een Europese aanbesteding twee plannen in de race als invulling voor het gebied. Het plan van AM en VanWonen, getiteld ‘Hart van de Waalsprong’, kwam uiteindelijk als beste uit de bus en heeft de voorlopige gunning gekregen. De beoordelingscommissie is erg te spreken over de opzet van het plan, de architectuur en de inpassing in de omgeving. Ook de slimme parkeeroplossingen, de inrichting van de openbare ruimte en de duurzaamheid van het plan scoren hoog. Vergunst: “Voor zover bekend wordt dit het eerste volledig energieneutrale winkelcentrum van Nederland.”

 

Het consortium verwacht begin 2020 te kunnen starten met de bouw. In 2021 zal de eerste fase van het winkelcentrum gereed zijn, in 2024 is naar verwachting het hele plan gereed. Het is de bedoeling dat er een tijdelijke supermarkt wordt gerealiseerd totdat de eerste fase van het winkelcentrum geopend is.

 

WaterfrontRaymon van Miltenburg, directeur AM en Alfred Bolks, directeur VanWonen “Wij zijn blij dat de visie die wij uitdragen op het gebied van de inclusieve stad en gedurfde duurzaamheid door de gemeente is omarmd. Hart van de Waalsprong wordt een duurzame, bruisende stadswijk met een uitgesproken eigentijds karakter. Met grondgebonden (stads)woningen, koop- en huurappartementen en sociale huurwoningen is er genoeg diversiteit. De wijk wordt een ‘gemengd stadje’ voor iedereen en krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland.”

 

Voorlopige gunning

Er is sprake van een voorlopige gunning. De partij die is afgevallen heeft 20 dagen de tijd om bezwaar te maken tegen de beslissing. Daarna wordt de gunning definitief en kan de ontwikkelingscombinatie de grond kopen, de plannen verder uitwerken en de vergunningen gaan aanvragen. Na de zomer wordt een informatieavond voor de bewoners van de Waalsprong georganiseerd waarbij de plannen uitgebreid worden toegelicht.

 

Geïnteresseerden pers kunnen de ontwikkelingen volgen op www.hartvandewaalsprong.nl

 

Gezamenlijk persbericht van de gemeente Nijmegen,AM en Van Wonen, 6 juli 2018

 

Main entrance

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Nimet (maandag 23 juli 2018)

Hoe kan ik me alvast inschrijven voor hof van Holland

Nimet (maandag 23 juli 2018)

Hoe kan ik me alvast inschrijven voor hof van Holland

Hans Garritsen (woensdag 25 juli 2018)

Waar komt de naam Hof van Holland vandaan? Ik zie geen enkele relatie met de locatie of de historie. Moet er niet gezocht worden naar een minder modieuze naam?

Redactie Waalsprong (maandag 06 augustus 2018)

@Nimet: inschrijven voor woningen in Hof van Holland is op dit moment nog te vroeg. Houd onze nieuwsbrief in de gaten, daar houden we u van alle ontwikkelingen op de hoogte! Abonneren kan via www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven.

Redactie Waalsprong (maandag 06 augustus 2018)

@Hans Garritsen: De naam Hof van Holland is - in tegenstelling wat u misschien zou verwachten - een historische naam! De wijk is vernoemd naar een bekende herberg aan de Oosterhoutsedijk. Als gevolg van de zware strijd bij de oversteek van de Amerikanen over de Waal, in WO2, ging deze herberg verloren. (Bron: Stratenlijst gemeente Nijmegen van Rob Essers).

Hendriks (woensdag 21 november 2018)

War kan ik terecht om mijn interesse te tonen voor een commerciƫle ruimte ?

Redactie Waalsprong (woensdag 21 november 2018)

Geachte heer Hendriks, bedankt voor uw bericht. Wij hebben u een persoonlijk e-mail bericht gestuurd.

Ton (donderdag 03 januari 2019)

Ik zoek een appartement maar bij de "woningzoeker" zit die optie niet. Komen er geen appartementen?

Redactie Waalsprong (woensdag 09 januari 2019)

Beste Ton, bedankt voor uw bericht. Er komen zeker appartementen in het Hart van de Waalsprong. Helaas is hier nog geen informatie over beschikbaar en kunt u dit nog niet terugvinden in de woningzoeker. Wij adviseren om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

B.Yild (dinsdag 19 mei 2020)

Zijn er nog mogelijkheden om als horeca te vestigen?

Redactie Waalsprong (woensdag 20 mei 2020)

Beste B.Yild, er zijn zeker mogelijkheden om u te vestigen in het Hart van de Waalsprong. Neem daarvoor contact op met de ontwikkelaar. U vindt hier de contactgegevens: www.hartvandewaalsprong.nl.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media