LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Hart van de Waalsprong stap dichterbij na aankoop grond door AM en VanWonen

Dinsdag 13 November 2018 | reacties 0
main-entrancelr

Vrijdag 9 november was een belangrijk moment in de ontwikkeling van het nieuwe centrumgebied Hart van de Waalsprong in deelgebied Hof van Holland in Nijmegen. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en VanWonen hebben met het ondertekenen van de Grond Uitgifte Overeenkomst bevestigd dat zij de grond van de gemeente gaan overnemen om een nieuwe duurzame stadswijk te creëren. Op dit moment werkt het consortium het plan verder uit naar gedetailleerde ontwerpen voor de woningen, winkelruimtes en de openbare ruimte. Naar verwachting start in het najaar van 2019 de verkoop van de eerste woningen.

 

Eerder hebben woningcorporaties Portaal en Talis getekend voor de afname van 100 sociale huurwoningen binnen het project. Syntrus Achmea is beoogd belegger van de winkels en vrije sector huurwoningen.

 

Uitgesproken, toekomstgericht en verbindend

Het plan Hart van de Waalsprong is eigentijds en passend bij Nijmegen en voldoet in ruime mate aan de ambities van de gemeente. Het wordt een duurzame, bruisende stadswijk met een uitgesproken eigentijds karakter. Met grondgebonden (stads)woningen, koop- en huurappartementen en sociale huurwoningen is er ruimte voor diverse doelgroepen. Het Hart van de Waalsprong  zal aanvullende voorzieningen bieden voor alle bewoners in de Waalsprong; een functioneel én sociaal hart van de Waalsprong, waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. 
 

Eerste energieneutrale winkelcentrum

De inrichting van de openbare ruimte is goed doordacht en voorziet in prettige en levendige verblijfsplekken die sociaal veilig zijn. Dit draagt bij aan ontmoetingen tussen bewoners onderling en spontane ontmoetingen tussen bewoners en bezoekers. De wijk wordt een ‘gemengd stadje’ voor iedereen en krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Met dit ambitieuze plan leggen AM en VanWonen de lat bewust hoog. 
 

Hart van de Waalsprong

Het gebied van bijna zeven hectare bestaat uit bijna 12.000 m2 aan centrumfuncties en 450 woningen verdeeld over negen blokken. De circa 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. De winkels liggen grotendeels aan het centrale plein. Mensen kunnen hier hun dagelijkse boodschappen doen, onder andere bij aanbieders van lokale producten. Daarnaast is er ruimte voor eigentijdse horeca.
 

Duurzaamheid

Hart van de Waalsprong moet een ‘energieneutraal stadje’ worden met het meest duurzame winkelcentrum van Nederland. Dit is mogelijk door onder meer toepassing van zonnepanelen. Duurzame oplossingen maken wij tastbaar middels zonnepergola’s en innovatieve wadi’s, maar ook in de openbare tuinen, groene daken en waterpartijen. Ook is er sprake van duurzame mobiliteitsoplossingen. De gezamenlijke elektrische auto’s slaan overdag energie op die ’s avonds weer gebruikt kan worden in de woningen.
 

Slimme mobiliteit 

Uniek is het mobiliteitsconcept in de wijk. Met de koop of huur van een woning ontvangen de bewoners een mobiliteitsabonnement. Hiermee krijgen ze beschikking over verschillende elektrische auto’s en fietsen die verspreid staan door de wijk. Het mobiliteitsconcept verandert mee met de vraag en kan dus wijzigen in de tijd.
 

Planning

De opening van het winkelcentrum staat gepland voor eind 2021 en naar verwachting is vanaf 2024 de hele stadswijk opgeleverd. Daarnaast verkennen AM en VanWonen de mogelijkheden om – vooruitlopend op de ontwikkelingen – een centrumvoorziening al eerder te openen in een tijdelijke huisvesting. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hartvandewaalsprong.nl.

 

aankoop grond

 

(bron: persbericht Gemeente Nijmegen, d.d. 9-11-2018)

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media