LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Groen- en speelplek in Het Nijland

Vrijdag 24 Juni 2016 | reacties 0
groen-en-speelplek-korianderbasilicum

In de wijk Het Nijland wordt binnenkort gewerkt aan de inrichting van de grote wadi, een groen- en speelplek tussen het Korianderpad en het Basilicumpad. De afdeling Wijkbeheer van de gemeente heeft het ontwerp in nauwe samenspraak met bewoners in deze wijk gemaakt; per slot van rekening zijn zíj de gebruikers van dit mooie plekje.

 

De wadi in de tekening heeft natuurlijk functie om na een regenbui het water op de vangen en geleidelijk af te voeren naar de watergang die rond Het Nijland loopt. Daarnaast is er ruimte voor vertier: lekker klimmen, schommelen, balanceren op randjes en palen;  hier is ruimte om te kijken wat je durft en wat je kan. Heerlijk in het groen, en natuurlijk ook met ruimte om even lekker te zitten en uit te rusten en in de gaten te houden hoe de kids zich vermaken. En dat alles in een rijke groene omgeving. Het linker (westelijk gelegen) gedeelte sluit aan op de singel; je kijkt er uit op de koeien, met zicht op het oude dorp Oosterhout. Wat een heerlijke plek! De plannen zijn nu klaar, nu nog realisatie ervan. Binnenkort wordt gestart met het grondverzet. De speeltoestellen zijn besteld en worden in de tweede helft van augustus geplaatst. Aanvullend groen wordt in het najaar aangeplant.

 

Het Nijland

De kleinschalige nieuwbouwwijk Het Nijland is onderdeel van de wijk Oosterhout. De wijk is bijna klaar; er wordt nog op slechts enkele plekken gebouwd, een enkel project is nog in verkoop, en er zijn nog een paar vrije kavels beschikbaar voor de zelfbouwer. Kijk voor het actuele woning- en kavelaanbod in de woningzoekmachine van de site.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media