LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Genieten van weids uitzicht in appartement De Groene Oever

Maandag 16 Juni 2014 | reacties 0
fam-de-haas-interview-juni-2014

Concrete plannen om hun woning in Nijmegen-Oost te verruilen voor een appartement hadden Peter en Margo de Haas niet. Dit veranderde toen Margo op een woonbeurs een foto zag van het toekomstige appartementencomplex van project De Groene Oever in de nieuwe wijk Visveld in Lent. Het was liefde op het eerste gezicht.

 

Bijna zijn hele leven woonde Peter in zijn ouderlijk huis in Nijmegen-Oost. Sinds ongeveer veertig jaar samen met zijn vrouw Margo. Hoewel ze daar naar volle tevredenheid woonden, hikten ze de laatste jaren steeds meer aan tegen het onderhoud dat hun riante woning met grote tuin eiste. ,,We waren daarom al wel eens appartementen aan het bekijken op Funda”, vertelt Peter, ,,maar daar vonden we niets wat ons echt aansprak.”

 

Weids uitzicht
Aan enthousiasme was echter geen gebrek toen Margo terug kwam van een woonbeurs die ze samen met een vriendin bezocht. ,,Ik was er voor die vriendin naartoe gegaan. Zij zocht een appartement. Ik zag de foto van het appartementencomplex in De Groene Oever en zei: is dat niet iets voor jou? Het bleken koopappartementen, en zij wilde huren. Dus die viel af.” Althans, voor de vriendin. Margo en Peter zochten diezelfde dag nog op het internet meer informatie over de appartementen op.

 

De woningen waren precies wat het stel in gedachten had. Vooral de hoeveelheid lichtinval en de grote ramen – van plafond tot vloer – spraken hen aan. Peter: ,,Het uitzicht is geweldig. We houden van weidsheid. Daarnaast komt het appartementencomplex bij een plas te staan. We houden erg van water. Verder is het een duurzame wijk. Op het appartementencomplex komen bijvoorbeeld zonnecellen.”

Margo en Peter waren verder erg gecharmeerd van het balkon: maar liefst drie bij acht meter groot. ,,We zijn gewend aan een grote tuin”, vertelt Margo. ,,Dan wil je liever geen balkon waar je hooguit met z’n tweeën kunt zitten.” Op hun toekomstige balkon kan een behoorlijk gezelschap zitten en genieten van het uitzicht dat altijd weids zal blijven; er wordt in de toekomst niets gebouwd wat het uitzicht kan blokkeren.

 

Weggenomen zorgen
Na het bekijken van alle informatie hebben ze brochures aangevraagd. Enige dagen later zijn ze naar de plek gegaan waar het appartementencomplex zal verrijzen. ,,Gewoon om te staan, te luisteren en te voelen”, vertelt Margo. ,,En het voelde goed.” Op de terugweg stapten ze binnen bij de makelaar en een beetje tot hun eigen verbazing hebben ze diezelfde dag nog een optie genomen. ,,Ja, dat ging heel snel”, lacht Peter.

 

De enige zorg die Margo en Peter aanvankelijk hadden, was de vrees voor dubbele lasten. En: wat als ze hun huis hadden verkocht en de bouw van het appartementencomplex toch niet zou doorgaan? Margo: ,,Maar bij Heijmans konden we een voorlopig koopcontract tekenen met als voorwaarde: zijn we zes maanden na start bouw ons huis niet kwijt, dan kunnen we er van af zien. Dat was wel heel fijn.”

 

Popelen
Driekwart jaar later was de kogel door de kerk: de bouw gaat definitief door. Gelijk hebben Peter en Margo hun woning te koop gezet. Vier dagen nadat hun huis op Funda verscheen, konden ze het te koop-bord al uit de tuin halen. Niettemin zullen ze nog even geduld moeten hebben voor ze kunnen verhuizen naar hun appartement in De Groene Oever: dat wordt pas in april 2015 opgeleverd. Geen probleem voor Peter en Margo. Zij genieten van hun pensioen en als fervente watersportliefhebbers vertoeven zij de zomermaanden op de Friese wateren. ,,En bij vrienden en familie staat er ook altijd een bed voor ons klaar.”

 

Toch kunnen ze niet wachten tot ze gaan verhuizen. Ze brengen met regelmaat een bezoek aan de plek waar het appartementencomplex komt te staan en volgen de ontwikkelingen op de bouwplaats op de voet. ,,Vrienden uit Nijmegen-Oost waren verbaasd toen we zeiden dat we gingen verhuizen”, weet Margo. ,,Het is ook een mooie wijk waar we hebben gewoond. Maar De Groene Oever is dat ook. We hebben er alles in de buurt: een grote supermarkt, een medisch centrum, een bus en een treinstation. Daarnaast is het maar tien minuten fietsen naar het centrum van de stad.”

Kortom: hun nieuwe woonplek biedt alles wat hun hart begeert. Peter: ,,Op een dag kwam ik thuis en riep ik: de bouwhekken zijn geplaatst, het gaat beginnen! Ja, we hebben er ontzettend veel zin in om daar te wonen.”

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media