LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Gemeente plaatst waarschuwingsborden bij stadsstrand

Maandag 6 Augustus 2012 | reacties 0
thumbwaalwaterzwemmenlevensgevaarlijk

Op mooie dagen trekt het Nijmeegse ‘stadsstrand’ op de noordoever van de Waal, aan de voet van de spoor- en fietsbrug, veel zonaanbidders. De gemeente plaatst vandaag borden op het strand die waarschuwen tegen de gevaren van zwemmen in de rivier. Rijkswaterstaat waarschuwde onlangs al in de media voor de grote risico’s van zwemmen in rivieren.

 

Zwemmen in de Waal is gevaarlijk, net als zwemmen in andere grote rivieren. Rijkswaterstaat heeft daarvoor onlangs weer gewaarschuwd in de media. Het ‘stadsstrandje’ aan de voet van de spoor- en fietsbrug is geen eigendom van de gemeente Nijmegen, maar ligt wel op een centrale plek tussen het centrum en Nijmegen-Noord. Omdat veel Nijmegenaren dit strandje bezoeken, wil de gemeente Nijmegen mensen terplekke waarschuwen voor de gevaren van zwemmen in de rivier. Daarom worden er vandaag borden geplaatst met de waarschuwing “gevaarlijk zwemwater (sterke stroming)”.

 

De gemeente overlegt verder met Staatsbosbeheer of ook waarschuwingsborden geplaatst kunnen worden op de andere Waalstrandjes waar veel Nijmegenaren gebruik van maken (nabij de Ooijsedijk).

 

Zwemmen in rivieren wordt ten strengste afgeraden. In Nederland zijn in voorgaande jaren op verschillende plaatsen zwemmers verdronken. Rijkswaterstaat waarschuwt voor sterke stroming en draaikolken, niet alleen in het deel waar schepen varen maar ook tussen de kribben. Ook de scheepvaart maakt het zwemmen gevaarlijk, vanwege de zuiging van de schepen, vanwege daling of stijging van het waterpeil bij passerende schepen, maar ook omdat zwemmers moeilijk zichtbaar zijn vanaf een varend schip. Bovendien kan het strand snel aflopen waardoor zwemmers zich kunnen bezeren of in de vaak diepe vaargeul terecht kunnen komen, waar de stroming nog sterker is. Verder kan de temperatuur van rivierwater sterk wisselen, met kramp en onderkoelingsverschijnselen als gevolg.

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen 3 augustus 2012

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media