LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Geen brouwerij in voormalig pompstation Lent

Donderdag 30 Mei 2013 | reacties 0
pompstation

De plannen om een brouwerij te vestigen in het voormalige Vitens pompstation aan de Vossenpelssestraat in Lent zijn van de baan. De biologische bierbrouwer Oersoep is er niet in geslaagd om de financiering rond te krijgen binnen de door de gemeente gestelde termijn. Oersoep eindigde in februari van dit jaar nog als eerste in een prijsvraag rondom een nieuwe bestemming van het pompstation.

 

De gemeente gaat op korte termijn in gesprek met de intiatiefnemers van het plan dat op de tweede plaats eindigde in de prijsvraag. Het betreft een initiatief van de in Lent geboren en getogen broers Paul en Frank Merkus. Zij richtten in 1987 café Vivaldi’s op aan de Waalkade en startten in 1994 Cook & Boon Espresso met eigen branderij in Breda. Naast de Nederlandse markt bedienen de broers vanuit Antwerpen ook de Belgische markt.
 

Streekproducten

Paul en Frank Merkus willen in het voorste gedeelte van het pompstation een brasserie vestigen die -net als Oersoep- zoveel mogelijk met biologische en streekproducten werkt. Bij het gebouw komt een terras met speeltuin. Het achterste, hogere gedeelte van het gebouw wordt in kleinere units opgedeeld en aan externen verhuurd. Bij de verbouwing is aandacht voor duurzaamheid; het pompstation maakt onder meer gebruik van zonnepanelen en grondwarmte.

De gemeente ontving tien inzendingen voor een nieuwe bestemming van het voormalige pompstation in Lent. Vijf daarvan voldeden aan de gestelde eisen en zijn aan de jury voorgelegd. De jury bestond uit: wethouder Jan van der Meer, Bart van der Vossen (lid Ruimtelijk Kwaliteitsteam Waalsprong Nijmegen) en Paul Goedknegt (stedenbouwkundige gemeente Nijmegen).

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen, 23/05/2013

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media