LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Fietstunnel Lent 16 juli open

Donderdag 11 Juni 2015 | reacties 0
fietstunnel

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf volgende week weer ongehinderd van het oostelijke naar het westelijke deel van Lent reizen. Op 12 juni wordt de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bij station Nijmegen Lent in gebruik genomen.

 

De tunnel onder de Prins Mauritssingel verbindt het Hertog Eduardplein voor station Nijmegen Lent met de Laauwikstraat. Het gebied bij de uitgang van de tunnel aan de oostzijde is heringericht; de voormalige opgang van de Lentse Lus is afgegraven en er is een rotonde aangelegd. In dit deel is ruimte gereserveerd voor 5 woningen. In de tunnel zijn in betonplaten historische afbeeldingen van Lent verwerkt. 

Aannemer Van Boekel Zeeland is verantwoordelijk voor de realisatie van de tunnel.

 

Oversteek bij Witte Huis

Met de ingebruikname van de fietsers- en voetgangerstunnel krijgt Lent weer de ongelijkvloerse oversteek terug die met de sloop van de Lentse Lus in 2013 verdween. De oversteek over de Prins Mauritssingel bij het Witte Huis, waar fietsers en voetgangers sinds de sluiting van de Lentse Lus op waren aangewezen, wordt opgeheven.

 

Opening op 16 juli

De officiële opening van de tunnel staat gepland op 16 juli, de oplevering in het najaar. In de komende weken wordt de tunnel verder afgebouwd. In het najaar worden in het gebied rond de tunnel nog bomen aangeplant.

 

Rijnwaalpad

De tunnel is onderdeel van het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Nijmegen en Arnhem. Stadsregio Arnhem Nijmegen en Provincie Gelderland subsidiëren de bouw van de tunnel.

 

Knoop Lent

Met de realisatie van de tunnel zijn alle geplande infrastructurele projecten in Knoop Lent afgerond. De bouw van hotel Van der Valk aan het Hertog Eduardplein wordt naar verwachting in mei 2016 afgerond.

 

Lents tintje

Wethouder Harriët Tiemens (Mobiliteit): “De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel is belangrijk voor Lent. De doorstroming van het verkeer verbetert omdat auto’s niet meer hoeven te stoppen voor langzamer verkeer en ook fietsers en voetgangers kunnen ongehinderd en veilig oversteken. Ik vind het ook bijzonder dat de historische afbeeldingen van Lent op de tunnelwand in overleg met wijkbewoners zijn gekozen. Dat geeft de tunnel een echt Lents tintje.”

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen, 8 juni 2015

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media