LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Fietspad langs Graaf Alardsingel verhuist naar Hof van Holland

Donderdag 7 Oktober 2021 | reacties 1

Het fietspad langs de Graaf Alardsingel tussen NS-station Nijmegen-Lent en de Italiëstraat wordt verwijderd. Dat is nodig om de woningbouw in Hof van Holland te kunnen realiseren. Vanaf vrijdag 8 oktober aanstaande, aan het einde van de dag, moeten fietsers gebruik maken van een route door Hof van Holland om de Oversteek te bereiken.

 

Het fietspad door de nieuwe wijk Hof van Holland in de Waalsprong vormt vanaf nu de nieuwe route tussen het station in Lent en brug De Oversteek. Deze nieuwe route is wat langer dan langs de Graaf Alardsingel. Deze kan nog niet korter, omdat er in Hof van Holland nog volop gebouwd wordt. Eind 2022 is de woningbouw in Woenderskamp gereed. Dan kunnen fietsers ook gebruik maken van een nieuw fietspad ten noorden van de Graaf Alardsingel.


Het fietspad door Hof van Holland wordt vrijdag 8 oktober, aan het einde van dedag vrijgegeven; door middel van bebording worden fietsers gewezen op de nieuwe route. Het huidige fietspad kan niet worden behouden, omdat de werkzaamheden voor de woningbouw tegen de busbaan liggen, en hierdoor geen ruimte meer is voor een fietspad. 

 

Voor autoverkeer zijn er geen gevolgen, het gaat hier alleen om de toegankelijkheid van het fietspad.

 

Vanaf de noordzijde

Fietsers die vanaf de noordzijde gebruik willen maken van de Oversteek konden al enige tijd gebruik maken van een route door Woenderskamp, via de Italiëstraat. Deze route blijft toegankelijk: na het oversteken van de Graaf Alardsingel kan men het fietspad naar de Oversteek opdraaien.

 

Op het kaartje ziet u de aangegeven routes (klik op de afbeelding voor een grotere kaart)

 

nieuwe fietsroute door Hof van Holland

 
« Terug naar het overzicht

Reacties

Jan Janssen (maandag 11 oktober 2021)

Fijn dat dit voor het autoverkeer geen gevolgen heeft. Fietsers zijn toch al langzamer en worden bij regen toch al nat; zij kunnen best nog wat langer onderweg zijn en natter worden. Dit past ook goed in het beleid van de gemeente Nijmegen om autoverkeer te bevorderen en fietsen te ontmoedigen!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media