LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Energienotanul huurwoningen (bijna) klaar

Maandag 14 April 2014 | reacties 0
06

Vorige week kregen de huurders van zeven niaNesto woningen hun sleutel. De KlaassenGroep leverde de woningen op en gaf uitleg over de installaties. De huurders van de negen woningen van VolkerWessels konden een kijkje nemen in hun nieuwe huis. Zij krijgen in mei de sleutel. Het gaat totaal om zestien sociale huurwoningen in de wijk Nijland (Waalsprong) in Nijmegen. Portaal houdt huren betaalbaar door te investeren in innovatie en duurzaamheid.

 

KlaassenGroep
“Wij gaan er meteen dit weekend wonen. We wonen nu op twee uur rijden en zo kunnen we beter opschieten” meldt een huurder. Geen dubbele huur, geen reiskosten, wel nog een beetje behelpen, want “de houten vloer moet twee weken acclimatiseren voordat we hem kunnen leggen”. De PV panelen gaan het vast goed maken want juist deze maanden leveren die veel op. De omvormer werd uitgelegd. Via een app is het verbruik per uur te volgen. Je ziet altijd of je levert aan of gebruikt van het stroomnet.

 

Stortdouche verboden
De luchtwarmtepomp zorgt als een soort omgekeerde koelkast voor de warmteopwekking. Samen met de WTW installatie heeft die pomp voorlopig weinig te doen, want de woning is optimaal geïsoleerd en heeft triple glas. Warm water komt van een boiler die het bij normaal gebruik op de PV panelen doet. De technicus verklaarde “een stortdouche liefst te willen verbieden”. Een overbodige mededeling voor deze huurders. “We betalen bijna 700 euro huur per maand en zitten helemaal niet te wachten op een energienota” aldus de huurders.

 

VolkerWessels Vastgoed
Deze woningen zijn nu zover klaar dat de huurders konden gaan kijken en opmeten. “Dan kan ik vast aan de gordijnen werken” aldus een opgetogen huurder. Allen zeggen “niet te kunnen wachten tot het zover is” en zij keken jaloers naar de overkant. Deze negen woningen krijgen vloerverwarming, terwijl de andere zeven woningen luchtverwarming krijgen. In beide gevallen geldt dat gelijkmatig stoken het zuinigst is.

 

Nog even hard werken
Ondertussen wordt er nog hard gewerkt om de installaties aan te sluiten en de binnenzijde af te werken. Daarna vraagt de directe woonomgeving nog aandacht: schuurtjes plaatsen, achterpad leggen, schuttingen. Aan de voorzijde zijn dubbele rijen beukenhagen geplant, die de bewoners van water zullen voorzien als het droog weer is. En dat is te hopen want dan kunnen ze ook snel aan hun eigen achtertuin beginnen. Via de Facebookgroep en de informatiebijeenkomsten kennen de huurders elkaar al een beetje. En het bleef nog lang onrustig.

Portaal bouwt ook in Utrecht NiaNesto-woningen

 

Bron: persbericht Portaal

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media