LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Eigen woning bouwen in Nijmegen ook mogelijk met smallere beurs

Donderdag 31 Mei 2012 | reacties 0
logo-plant-je-vlag

Burgemeester en wethouders van Nijmegen maken het voor lagere inkomens mogelijk om een eigen woning te bouwen. Dit gebeurt door ondersteunende vormen van financiering te bieden. Onder de naam Ik Bouw Betaalbaar (IBB) wordt deze mogelijkheid alleen geboden in de Waalsprong. Als de gemeenteraad instemt met de uitgangspunten, worden uitvoeringsafspraken gemaakt met de GEM Waalsprong en komen 30 kavels in de verkoop.

 

Begin dit jaar heeft het college van B&W besloten dat het bouwen van een eigen woning ook haalbaar moet zijn voor huishoudens met een inkomen tussen 30.000 en 47.000 euro. Omdat deze inkomens niet altijd de benodigde koopsom kunnen lenen bij de bank, is ondersteunende financiering van de woning nodig. Daarvoor heeft het college vandaag een regeling vastgesteld. Uitgangspunt is dat de bouwer bij de bank zelf een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie afsluit om de woning te financieren. Voor het ontbrekende deel van de financiering wordt via een overheidsregeling (SVn) een aanvullende lening verstrekt. Deze lening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. De maximale prijs (kavel en bouwkosten) varieert van 190.000 euro voor een tussenwoning tot 225.000 euro voor een vrijstaande woning. Een andere voorwaarde is dat voordeel bij verkoop deels moet worden afgedragen. De gemeenteraad moet de regeling nog goedkeuren.

 

Voorlopig is de financiële ondersteuning alleen bedoeld voor de bouw van 30 woningen in de Vossenpels – aan de oostkant van de Waalsprong. In totaal zijn in de Waalsprong 116 kavels gereserveerd voor betaalbare zelfbouw. Maar vanwege de actuele financieel-economische omstandigheden willen burgemeester en wethouders voorzichtig te werk gaan. De gemeente maakt afspraken met de GEM Waalsprong over de begeleiding van de bouwprojecten, zodat de ‘zelfbouwers’ hulp krijgen bij het zoeken naar een architect, het aankopen van een kavel, het aanvragen van de vergunningen en andere praktische zaken. Extra aandacht gaat uit naar duurzaam bouwen (materiaal en energiebesparing). De eerste kavels voor zelfbouw komen naar verwachting in de tweede helft van 2012 op de markt.

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen, 29 mei 2012

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media