LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Eerste woning Ik bouw betaalbaar wordt opgeleverd

Donderdag 4 December 2014 | reacties 0
liselot-en-simon-b22-ibbn

Op vrijdag 5 december wordt het harde werken beloond; in het project Plantjevlag in de Waalsprong is de eerste Ik bouw betaalbaar Nijmegen (IbbN)-woning gereed. Wethouder Bert Velthuis viert dit heugelijke feit samen met de nieuwe bewoners en de overige IbbN-zelfbouwers.

 

De woning van de nieuwe jonge bewoners is in minder dan een half jaar tijd gebouwd. Net voor de zomer van dit jaar, op 2 juli, werd gezamenlijk de start bouw gevierd.


Ik bouw betaalbaar Nijmegen
IbbN is een nieuw concept in de zelfbouwwereld. Starters bouwen samen in een rij: ieder met een eigen ontwerp, architect en bouwer. De zelfbouwers staan er niet alleen voor. Een bouwbegeleider behartigt hun belangen in gesprekken met de bouwer of architect en zorgt voor de afstemming met de bouwers van de buren.
Starters op de woningmarkt met een smalle beurs kunnen meer geld lenen onder soepelere voorwaarden dan bij een reguliere starterslening. De gemeente Nijmegen stelde dit jaar 30 leningen beschikbaar. De eerste fase van 26 woningen is en wordt gebouwd in Vossenpels-Zuid onder de vleugels van Plant je Vlag. Daar komen volgend jaar nog eens 12 woningen bij in Lentseveld, de buurt aan de Prins Mauritssingel.

 

Toekomst
Of er een volgende IbbN-ronde komt, is nog niet duidelijk en afhankelijk van politieke besluitvorming. De gemeente Nijmegen stelt voor 2015 wel weer Startersleningen beschikbaar.


Op de foto: IbbN-zelfbouwers Simon van Roosmalen en Liselot van Riemsdijk, die vrijdag hun woning opgeleverd krijgen.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media