LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Eerste bewoners Woenderskamp hebben de sleutel!

Donderdag 5 Maart 2020 | reacties 0
ee618bf4-527d-4e08-a5cc-dcdb67b2ea33

Een wijk volop in ontwikkeling, waar nu ook de eerste woningen zijn opgeleverd: Woenderskamp. Een nieuwe bewoner staat te praten met de opzichter van KlokWonen Ze spreken samen over een wat slordige afwerking, die door de aannemer nog even netjes wordt opgelost. Uitnodigend doet nieuwe bewoner Koen (27) de deur voor ons open voor een kort gesprekje over pionieren in een nieuwbouwwijk. 

 

Buiten wordt nog volop gewerkt: het ene blok is al opgeleverd, bij het andere blok stappen nog bouwvakkers in en uit en ligt de straat nog open. Binnen bij Koen is het kaal, maar al wel huiselijk warm; de vloerverwarming wordt opgestookt om het vocht te verdrijvende muren hebben al een hip kleurtje en midden in de woonkamer steken nog leidingen uit de vloer. Ruim een week geleden kreeg hij de sleutel van hun nieuwe woning aan de Italiëstraat. Het begin is er, maar het is nog niet af. "Het is de bedoeling, dat we aan het einde van de maand over gaan”, vertelt Koen. Er wordt ook gewerkt aan een kinderkamertje. Koen en zijn partner verwachten namelijk nog voor de zomervakantie hun eerste kindje.” Oorspronkelijk was de bouwstroom van de woningblokken andersom en waren we een van de laatsten in de oplevering”, vertelt de aanstaande vader. “Maar voor de bereikbaarheid van de woningen en de inrichting van de straat is dat op verzoek van de gemeente omgedraaid. Dat is fijn, want nu zijn we ruim op tijd klaar voordat de baby er is.”

 

Waalspronger

Op de vraag of hij er tegenop ziet om te pionieren in een nieuwbouwwijk, haalt hij zijn schouders op. “We zijn het wel gewend.” Als kind woonde Koen al in één van de eerste wijken in de Waalsprong, De Boomgaard in Oosterhout. Met zijn partner zocht hij eerst een vrije sector huurwoning en kwam toen terecht in de Spaanse wijk in Lent, die toen ook net gebouwd werd. Na wat verkenningen in zowel Nijmegen als buiten de regio, bracht toch de Lentse sfeer hen samen op het pad van Woenderskamp. En daarmee zijn zij met recht ‘Waalsprongers’ te noemen. ”Ruimte om je heen, de stad dichtbij, en straks het Hart van de Waalsprong om de hoek, dat vinden we aantrekkelijk.”

 

Woonwensen

Koen en zijn partner hebben samen een deel van hun woonwensen kunnen verwerken in hun nieuwe woning in Woenderskamp.” In projectmatige nieuwbouw is gewoon niet alles te realiseren, maar we zijn heel tevreden over de dingen die wel zijn gelukt. Het was heel leuk om daar samen mee bezig te zijn. De badkamer hebben we bij Liv uitgezocht, en is samen met de woning opgeleverd. Maar we zijn beiden  ondernemers en gunnen lokale partijen ook een opdracht. Daarom hebben we andere zaken, zoals de keuken en schilderwerk, uitbesteed aan ondernemers in de omgeving.” Een blik in de toekomst verraadt die ondernemersgeest nog eens extra. Het liefst zou Koens vriendin met een onderneming gericht op cultuur en theater een plekje vinden in het nieuwe Hart van de Waalsprong. “Dat past bij Nijmegen, toch? We hebben ons uiteraard al gemeld bij de ontwikkelaar van het Hart.”

 

Woenderskamp

Woenderskamp ligt ten westen van de Griftdijk-Noord, in de gehele wijk worden zo’n 600 woningen gebouwd. Het wordt een gezellige en autoluwe woonbuurt met een eigentijdse uitstraling. Ben je op zoek naar een plek waar privacy en een groene en kindvriendelijke omgeving centraal staan? Dan is Woenderskamp iets voor jou. Straks kun je bovendien profiteren van de reuring en voorzieningen van het Hart van de Waalsprong. Het project ‘Wonen in de Stadstuin’ van Klokgroep is het eerste project in Woenderskamp dat wordt opgeleverd. ‘Wonen in een stadstuin’ is uitverkocht, maar er zijn nog twee andere projecten in Woenderskamp in voorbereiding. Kijk eens bij het project Soetegaerde van VanWonen, waar nog enkele woningen beschikbaar zijn. Ook komt binnenkort het project Historische Tuin in verkoop, waarvan de naam al verwijst naar de bijzondere locatie van deze woningen. Daarnaast ontwikkelt Talis een appartementencomplex met 124 sociale huurwoningen in Woenderskamp, dat waarschijnlijk eind 2021 opgeleverd wordt.

 

Meer weten over de ontwikkelingen?

Ga naar meer informatie over Woenderskamp of kom langs bij het Wooninformatiecentrum Waalsprong
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media