LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

De Italiëstraat binnenkort open voor autoverkeer

Dinsdag 7 December 2021 | reacties 0
openstelling-italestraatdec-21

Met ingang van aanstaande zaterdag, 11 december, aan het eind van de dag, wordt de Italiëstraat opengesteld voor verkeer. Daarmee wordt de Italiëstraat een belangrijke ontsluitingsweg voor de bewoners van de wijk Woenderskamp. Per direct gaat ook de bus gebruik maken van deze route. 

 

De Italiëstraat ligt tussen de Griftdijk-Noord en de Graaf Alardsingel. Voordat de weg open gaat vinden er nog werkzaamheden plaats. Op het kruispunt met de Graaf Alardsingel (klik op de afbeelding voor grotere weergave, rode cirkel) worden de verkeerslichten aangepast om het verkeer veilig te kunnen reguleren. Er wordt ook belijning aangebracht op het wegdek. Voor een aantal wijkbewoners zal dat mogelijk overlast veroorzaken qua bereikbaarheid. Deze bewoners hebben hierover een brief ontvangen. De Italiëstraat heeft vanaf het moment van openstelling zijn definitieve inrichting. Wel komen er op termijn nog kleine aanpassingen aan de toegangspaden naar de Italiëstraat toe.

 

Fietsroute

De fietsoversteek richting de Margaretha van Mechelenweg  is voorlopig nog niet toegankelijk; het fietspad aan deze zijde van de Graaf Alardsingel wordt pas aangelegd als de woningbouw in die omgeving is afgerond. Deze toegang wordt tot die tijd afgeschermd met betonblokken. De situatie voor het fietsverkeer blijft dus vooralsnog, ook na opening van de Italiëstraat, zoals deze nu is.

 

Bouwverkeer

Het bouwverkeer voor de realisatie van de woningen rijdt via de Graaf Alardsingel de Italiëstraat op. Vlak voor de rotonde ligt een ingang naar de bouwkavel, deze is afgezet met bouwhekken. Deze ingang blijft actief voor het bouwverkeer totdat de woningbouw hier gereed is.

 

Rotonde Griftdijk

In de loop van 2022 wordt  ook  de rotonde met Griftdijk aangelegd (blauwe cirkel op kaart).  Zodra daarmee wordt gestart wordt ook de toplaag van het asfalt op de Italiëstraat aangebracht. Wij houden u op de hoogte van de aanleg van de rotonde en de werkzaamheden daaromheen zodra dat aan de orde is.

 

Kort overzicht van werkzaamheden

  • 8/9 december wordt de Italiëstraat schoongemaakt. Parkeren op straat is niet mogelijk.
  • 10 december wordt de belijning aangebracht. Omwonenden kunnen niet parkeren op straat.
  • 11 december, einde midddag: Italiëstraat open.

Op onderstaande kaartje is de definitieve situatie van het kruispunt Italiëstraat/Graaf Alardsingel te zien.

 

Meer info

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het Waalsprong Informatiecentrum.

 

kruispunt Italiestraat, Lent

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media