LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Buurtstation Frankrijkstraat heet “De Lentse Poort”

Woensdag 21 Mei 2014 | reacties 0
frankrijkstraat06opening-18-mei-2014foto-portaal

Afgelopen zondag 18 mei werd de nieuwbouw aan de Frankrijkstraat 141 in Lent feestelijk geopend. Naast de officiële opening van het gebouw kreeg het buurtstation een eigen naam: “De Lentse Poort”. De nieuwe naam werd bedacht door de familie Mersie en is gekozen uit ruim honderd inzendingen, die meededen aan de prijsvraag. Onder veel belangstelling onthulde Portaalmanager Andre Tijssen de naam van het buurtstation en opende daarmee ook het hele gebouw. Om dit te vieren was er een gezellige markt met ondernemers, organisaties, instellingen en actieve bewoners uit de Waalsprong. Onder de stralende zon genoten talloze buurtbewoners van de vele activiteiten voor jong en oud.


Portaal bouwde aan de Frankrijkstraat 68 appartementen met allerhande voorzieningen op de begane grond. Hier hebben zich inmiddels Jan Linders, Ami-kappers, Plaza Laauwik, en het buurtstation voor zorg- en welzijnsinstellingen gevestigd. Bovenop deze voorzieningen bevinden zich 68 nieuwe woningen om een ruime binnenplaats. Daarvan zijn de 17 woningen op de vierde verdieping voor cliënten van zorgorganisatie Zozijn, hier wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel. Met de voorzieningen en woningen draagt Portaal bij aan het wonen in de Waalsprong en aan een prettig leefklimaat.

 

Lentse Poort

Buurtstation “De Lentse Poort” is een ontmoetingsplek in NijmegenNoord voor zorg en welzijn. Vanuit deze plek werken RIBW Nijmegen en Rivierenland, Pluryn, Tandem welzijnsorganisatie Nijmegen, NIM Maatschappelijk Werk, de Driestroom, Dichterbij, Swon het seniorennetwerk, ZZG zorggroep, Stichting Zorgcentra Betuweland, MEE Gelderse Poort en de gebiedsbeheerder van Portaal. Het is de bedoeling dat dit buurtstation een servicepunt wordt voor en hopelijk ook door buurtbewoners.

 

Portaal in de Waalsprong

Portaal bouwt mee aan de Waalsprong. Eind 2012 werden 34 eengezinswoningen opgeleverd in het noorden van Laauwik aan de Maurice Chevalierstraat. Ook de komende jaren neemt Portaal volgens afspraak met de gemeente 200 kavels af in de Waalsprong. De eerste locatie is het innovatieve niaNesto in de wijk Het Nijland. De16 energienotaloze huurwoningen die Portaal hier bouwt zijn eind mei allemaal opgeleverd en verhuurd.

 

Bron: persbericht Portaal, 20 mei 2014

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media