LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouwrijp maken Grote Boel gestart

Donderdag 15 Mei 2014 | reacties 0
131204-lr-grote-boel-beeld-brink

Sinds begin mei rijdt het grote materieel af en aan in Grote Boel. Het bouwrijp maken van de nieuwste woonbuurt van Oosterhout is gestart. Het aanbod van de eerste huur- en koopwoningen wordt al rond de zomer verwacht!


Realisatie van de Grote Boel betekent uitbreiding van het mooie Oosterhout. Grenzend aan de al bestaande wijken wordt de planontwikkeling voor de eerste fase op dit moment voorbereid. In totaal komen er circa 850 woningen in Grote Boel, variërend van vrijstaand tot rij, woningen in koop en huur.
 

Bouwrijp maken
De werkzaamheden die nu plaatsvinden zijn in het kader van het ‘bouwrijp maken’. Dat betekent dat de nutsvoorzieningen en riolering de grond in gaan en dat bouwwegen worden aangelegd.  Ook de infrastructuur voor het Warmtenet wordt in deze fase aangebracht. Het bouwverkeer maakt voor de werkzaamheden gebruik van de rotonde op de Keizer Hendrik VI-singel. Door het aanleggen van bouwwegen wordt de hoofdstructuur van de wijk zichtbaar; de indeling van de wijk is in grote lijnen al bekend. Ook de waterpartij ten noorden en oosten van het gebied wordt al gegraven. Daartussen komen bouwvelden, die de komende jaren verder uitgewerkt worden naar behoefte op de woningmarkt. Het aanleggen van de hoofdstructuur is dit najaar gereed; aansluitend wordt de eerste fase voorbereid op de woningbouw van de eerste ontwikkelaars AM en Heijmans en woningbouwcorporatie Talis. Afhankelijk van de verkoopresultaten wordt de bouw nog gestart in het najaar van 2014.
 

Praat mee!
Met behulp van klantpanels en crowdsourcing geven ontwikkelaar AM en woningbouwcorporatie Talis vorm aan de eerste 175 woningen. Dat houdt in, dat toekomstige bewoners mogen meepraten over hoe de wijk er uit komt te zien. Zij praten mee over indeling van de wijk, woning en tuin, en keuzes voor indeling van de openbare ruimte. Meepraten kan nog steeds. Een bijzondere mogelijkheid om in een interactief proces uw individuele woonwensen kenbaar te maken! Kijk op de site van AM of de site van Talis.
 

Belangstelling
Wilt u meer weten over de ontwikkelingen van Grote Boel?  Lees dan hier meer details over hoe de wijk er uit komt te zien of bezoek het Wooninformatiecentrum Waalsprong.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media