LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouwfase Groene Oever vergroot door succes!

Dinsdag 12 Maart 2013 | reacties 0
heijmans-groene-oever-kavelkaart-bouwfasemrt13

Op 25 februari vierden de eerste kopers samen met Heijmans, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland dat er gestart wordt met de bouw van het project de Groene Oever in de Waalsprong. De Groene Oever is het meest duurzame woningbouwproject van Nijmegen. Naar aanleiding van de start van de bouw, werd de verkoop bevorderd: op 28 februari is de laatste tussenwoning van het onderste blok verkocht. Het gaat hier om woningen die in eerste instantie niet meegenomen waren in de eerste bouwstroom. Door het succes heeft Heijmans de bouwfase uitgebreid van 13 naar 17 woningen. Naast de verkoop van deze tussenwoning zijn er afgelopen weken nog eens 5 opties verstrekt. Ook het aantal inschrijvingen is de afgelopen periode sterk toegenomen. Immers: als u nu in de Groene Oever koopt, wordt er eind dit jaar een sleutel overhandigd. Neem contact op met de makelaar voor meer informatie.


Meest duurzame woningbouwproject in Nijmegen
De eerste bouwfase, bestaand uit 13 rijwoningen, is dus uitgebreid met een extra blok. De in totaal 17 woningen zijn naar verwachting eind dit jaar gereed. Tijdens de viering van start bouw heeft de gedeputeerd van de provincie mevrouw A. Traag aangegeven het project gesteund te hebben met een substantieel bedrag per woning zodat andere nieuwbouwprojecten hiervan kunnen leren hoe de woningen nog duurzamer en energiezuiniger kunnen worden gemaakt. De woningen vallen dan ook in de hoogste energielabelklasse A+++.

 

Boom planten

Duurzame projecten zoals de Groene Oever sluiten goed aan bij de doelstellingen van de Waalsprong, aldus de Nijmeegse wethouder de heer J. van der Meer. Nijmegen is voordurend op zoek naar innovatieve verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft Nijmegen als doelstelling om met de co-creatie in 2045 geheel energieneutraal te zijn. Met de woningen in de Groene Oever wordt een stap in die richting gezet. Tot slot hebben mevrouw Traag en de heer van der Meer een eerste boom geplant als symbolische start van de nieuwe en meest duurzame wijk van Nijmegen: De Groene Oever.

 

Engelse rock

In Visveld, waar Groene Oever gerealiseerd wordt, geldt voor de straatnamen het thema van Britse rockgroepen. Dat resulteerde al in straten als Beatlesstraat, Pink Floydstraat en Kinksstraat. Voor het project van Groene Oever is aansluiting gezocht voor dit thema: er ligt een voorstel voor de raad om voor Oasisstraat en Genesisstraat te kiezen. Oasis is in 1991 opgericht en bestond tot 2009. De meest bekende hits zijn: Live forever, Dont’t look back in anger en Wonderwall. Genesis is in 1967 opgericht en bestond tot 2010. Bekende hits zijn Land of confusion, Mama, Follow you follow me en I can’t dance.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media