LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouw meest duurzame nieuwbouwproject van Nijmegen gestart

Dinsdag 26 Februari 2013 | reacties 2
annemieke-traag-van-gedeputeerde-staten-en-wethouder-jan-van-der-meer-planten-eerste-boom-in-groene-oever-2

Maandag 25 februari hebben de eerste kopers samen met Heijmans, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland gevierd dat er gestart wordt met de bouw van het project de Groene Oever in de Waalsprong. De Groene Oever is het meest duurzame woningbouwproject van Nijmegen en wordt gebouwd aan de nieuwe Lentse plas. Er worden rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en appartementen aangeboden. De eerste bouwfase bestaat uit 13 rijwoningen, die naar verwachting eind dit jaar gereed zullen zijn.


Tijdens de viering heeft de gedeputeerd van de provincie mevrouw A. Traag aangegeven het project gesteund te hebben met een substantieel bedrag per woning zodat andere nieuwbouwprojecten hiervan kunnen leren hoe de woningen nog duurzamer en energiezuiniger kunnen worden gemaakt. De woningen vallen dan ook in de hoogste energielabelklasse A+++.

 

Duurzaam

Duurzame projecten zoals de Groene Oever sluiten goed aan bij de doelstellingen van de Waalsprong, aldus de Nijmeegse wethouder de heer J. van der Meer. Nijmegen is voordurend op zoek naar innovatieve verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft Nijmegen als doelstelling om met de co-creatie in 2045 geheel energieneutraal te zijn. Met de woningen in de Groene Oever wordt een stap in die richting gezet.


Kopers

De koper heeft bepaald! Dit is mede de reden van het succes geeft Rens Rikken van Heijmans aan. Door onze kopers in een vroeg stadium te betrekken bij de ontwikkeling van zowel de woningen als de omgeving hebben wij invulling kunnen geven aan de wensen van onze klanten. Zij hebben kunnen meedenken in ontwerp en afwerking, waardoor de huizen nog beter aan de verwachtingen voldoen. Daarnaast worden de rijwoningen door Heijmans aangeboden als Wenswoning. Dit is een vernieuwende flexibele bouwmethode waardoor de kopers de mogelijkheid hebben om een individuele woning naar eigen wens samen te stellen. 

 

Eerste boom

 

Tot slot hebben mevrouw Traag en de heer van der Meer een eerste boom geplant als symbolische start van de nieuwe en meest duurzame wijk van Nijmegen: De Groene Oever.

« Terug naar het overzicht

Reacties

gerard (woensdag 27 februari 2013)

Wat zou het fijn dat er een voet/fietspad aangelegd kan worden vanaf de groene oevers over de schutsluis naar de houten toren. Op welke termijn kan hiermee begonnen worden?

Redactie waalsprong.nl (maandag 04 maart 2013)

@gerard: U zult helaas nog even moeten wachten, voordat het eiland (het deel waar de houten toren (LentMark1) staat, breed toegankelijk zal zijn. De realisatie van het eiland start na de zomer, er wordt dan gestart met bouwrijp maken (dat is het aanleggen van bouwwegen en ondergrondse nutsvoorzieningen, etc). Dan zijn waarschijnlijk ook de eerste verkoopmanifestaties van woningbouwprojecten in dit gebied te verwachten zijn. Tijdens de realisatie zal het gebied in eerste instantie alleen voor bouwverkeer toegankelijk zijn. Pas als de bouw in een wat verder stadium is, en er woningen opgeleverd zijn, wordt ook bewonersverkeer in fasen in het gebied toegelaten. Verwachting is, dat medio 2014 het gebied voor bewonersverkeer toegankelijk is, met uitzondering van het RijnWaalpad, dat nu al beschikbaar is. Hoe de inrichting van het gebied er precies uit zal zien, is nog afhankelijk van een aantal discussies die op dit moment plaatsvinden. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld de discussie rond busroutes in het gebied. We nemen uw suggestie echter mee in de overwegingen!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media