LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouw Kindcentrum de Verbinding gestart

Dinsdag 23 Maart 2021 | reacties 2
p1100221

Op maandag 22 maart startte de bouw van een nieuw Kindcentrum in de Waalsprong: het gaat onderdak bieden aan basisschool De Verbinding, gecombineerd met een locatie van KION.

 

Nijmegen-Noord groeit. En bij de groei van het aantal woningen hoort ook dat kinderen in de nieuwe wijken een nieuwe plek moeten kunnen vinden op een basisschool en op de kinderopvang. De Verbinding sprong daar al eerder op in: terwijl de plannen voor een nieuw gebouw nog moesten worden uitgewerkt, startten zij al op een tijdelijke locatie aan de Barbarossastraat in Lent. Maar vanaf nu is er toch écht begonnen aan de bouw van de nieuwe school in combinatie met kinderopvang. Het nieuwe kindcluster krijgt een plek in de Stelt-Zuid.

 

Onthulling

Op 22 maart werd onder toeziend oog van een beperkt gezelschap van schoolbestuur Conexus, de locatiemanager van Kion, de directrice van de school op de bouwlocatie de plannen voor het nieuwe gebouw onthuld. Ze kreeg daarbij hulp van enkele toekomstige gebruikertjes van het Kindcentrum: Wouter en Cato. 

 

Schooljaar 21-22

Kindcentrum de Verbinding ligt op een unieke plek aan de dijk, en daar is in het ontwerp en gebruik optimaal gebruik van gemaakt. Er is dan ook veelvuldig overleg geweest tussen de architect, stedenbouw, landschap en het Ruimtelijk Kwaliteitsteam van de Waalsprong om dit te bewerkstelligen. Verwachting is, dat in de loop van het schooljaar 21-22 de deuren voor de leerlingen open kunnen gaan. Nu heeft de school nog circa 180 leerlingen, straks kan de school doorgroeien naar 400 leerlingen.

 

Gymzaal

Naast de school wordt ook gewerkt aan een gymzaal; de bouw daarvan is al bijna klaar; deze kan naar alle verwachting na de zomervakantie in gebruik genomen worden. Er is – naast het gebruik door de school – ook mogelijkheid voor bijvoorbeeld Nijmeegse sportverenigingen om de ruimte te gebruiken.

 

Gevarieerd aanbod

Het onderwijsaanbod in de Waalsprong is groot én gevarieerd: het gebied kent inmiddels maar liefst 7 basisscholen van diverse signatuur en onderwijsmethoden. Daarnaast biedt De Windroos speciaal onderwijs en is er een middelbare school aanwezig. Klik hier voor meer informatie. 

 

 


« Terug naar het overzicht

Reacties

Jan Rengers (vrijdag 02 april 2021)

Waarom is er niet voor gekozen om de sporthal achter de school te plannen. Dit foeilelijk gebouw direct tegenover de bestaande woningen had niet gehoeven op deze plaats, tegen de dijk was een betere oplossing geweest.

Redactie Waalsprong (woensdag 07 april 2021)

Zoals de gymzaal en school nu zijn ingedeeld blijkt na bestudering van verschillende verkavelingssuggesties de meest efficiënte en logische optie. Daarbij is er ook rekening gehouden met het schoolplein en de ontsluiting voor auto’s en fietsen. De dijk en struinstrook zijn uniek en bieden nu optimaal gebruik, bezonning en uitzicht voor de woningen en de school. Dit in tegenstelling tot de gymzaal die nagenoeg gesloten is (teveel daglicht en inkijk is niet gewenst) ten behoeve van het binnensporten. Tussen de gymzaal en de school is er nu ruimte voor voetgangers en fietsers komende vanaf de toekomstige woonbuurt de Stelt-Oost. Jammer dat u de gymzaal niet mooi vindt, maar over smaak valt niet te twisten. Onze intentie was om hier geen 'standaard' gymzaal te realiseren. Hopelijk gaat u het gebouw na verloop van tijd - als het helemaal klaar is en het groen is aan- en opgebracht - toch meer waarderen.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media