LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouw Hart van de Waalsprong blok Alver en Crevas gestart met leggen van eerste vloerplaat

Donderdag 14 Oktober 2021 | reacties 0
leggen-vloerplaatmaartje-brand

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, is officieel begonnen met de bouw van 155 woningen in de blokken Alver en Crevas. Tijdens de start bouw zette de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst samen met Janssen de Jong Bouw het bouwproces in gang door het leggen van de eerste vloerplaat. De toekomstige bewoners waren aanwezig om dit heuglijke moment te vieren.

 

Het plangebied omvat in totaal zes hectare en biedt ruimte aan 11.900 m² aan centrumfuncties en 500 woningen. Vandaag is de start gemaakt met de deelplannen Alver en Crevas. Hiermee zijn alle drie de deelplannen aan de Graaf Alardsingel in uitvoering, in totaal 155 woningen, in diverse types en prijsklassen: van sociale huur, huur en koop. Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost: “Voor ons is dit een bijzonder project omdat we hier qua vakmanschap echt kunnen uitblinken.” Thijs Huis in het Veld, Projectdirecteur Hart van de Waalsprong, vertelt zichtbaar trots: “We maken hier een mooie start van een zeer duurzame en gezonde stadswijk.” Het vormt straks het centrumgebied voor de Waalsprong, in de nieuwe wijk Hof van Holland

 

Duurzaam delen
De ambitie is om van Hart van de Waalsprong het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland te maken door in te zetten op zonnepanelen en zonnepergola’s, innovatieve wadi’s, openbare tuinen, groene daken en waterpartijen. “Ook zetten we samen met de toekomstige bewoners een stap op het gebied van duurzamere mobiliteit, door de inzet van elektrische deelauto’s,” voegt René Steman, Projectdirecteur Hart van de Waalsprong, toe.    

Inspiratie voor de toekomst
Tijdens de start bouw is een tijdscapsule gevuld met verhalen en foto’s van de toekomstige bewoners. De capsule is uiteindelijk begraven in hun wijk. De oplevering van de woningen is gepland in het vierde kwartaal van 2022.

 

Bron: persbericht AM/VanWonen, 14 oktober 2021

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media