LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bouw Ecodorp Zuiderveld gestart

Donderdag 25 Juni 2020 | reacties 0
5-768x537uitsnede

Maandag 22 juni is aannemer Trebbe gestart met de bouw van het Ecodorp in Zuiderveld. De eerste palen gingen precies om 8.00 uur s'ochtends de grond in.  

 

Het ecodorp in Zuiderveld is een initiatief van de Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland (CVEG). Zij geven vorm aan een woonwens van bewoners. Deze woonwens komt tot stand met behulp van woningcorporatie Talis, het WBVG (een woningbouwvereniging voor collectief wonen), bouwer Trebbe en de gemeente Nijmegen.

 

Talis gaat de woningen realiseren in de vorm van prefab-woningen die de toekomstige bewoners van het plan naar eigen smaak kunnen aankleden en indelen. Het gaat om 19 eengezinswoningen, 21 appartementen en 6 studio's. Daarnaast komen er gemeenschappelijke voorzieningen. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig en worden gebouwd met gerecyled bouwmateriaal, zoals isolatiemateriaal van tweedehands spijkerbroeken en het gebruik van afgekeurde bakstenen. 

 

Goed nabuurschap

De belangrijkste pijlers van CVEG zijn: duurzaamheid (ecologisch wonen), goed nabuurschap en zorg voor elkaar en omgeving. Zo vinden ze het belangrijk om met de omliggende wijk in verbinding te zijn. Er is plek voor bewoners met een minder goede gezondheid, of voor personen voor wie zelfstandig wonen een uitdaging is. 

 

Ook ecologisch wonen? 

Heb jij interesse om je aan te sluiten bij CVEG Zuiderveld en om ecologisch in de Waalsprong te wonen? Kijk dan op de website van CVEG. Of lees het interview met Marian en Hester van CVEG. De oplevering van de eerste woningen staat al gepland op november van dit jaar en zal gefaseerd doorlopen tot in het voorjaar van 2021. 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media