LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Boomfeestdag in Lent!

Dinsdag 5 Maart 2019 | reacties 0
boomfeestdag-2018

De Nijmeegse Boomfeestdag vieren we dit jaar op woensdag 13 maart in Lent. Tijdens dit kindernatuurfeest planten 32 leerlingen uit twee groepen van De Windroos bomen en struiken bij de Goethestraat 35. Wethouder Bert Velthuis plant samen met de kinderen van basisschool De Windroos de eerste boom.

 

Het parkje ligt in de buurt ‘Plant je vlag’. Hier wordt samen met bewoners de openbare ruimte ingericht en later ook grotendeels onderhouden. Dit park is een van de projecten waarbij meer groen gecombineerd wordt met een ecologische waardevolle invulling. Het ontwerp is in samenwerking tussen bewoners en Dar gemaakt.

 

Naast de bestaande fruitbomen zal het parkje na Boomfeestdag rijk zijn aan bomen en heesters. De leerlingen van De Windroos zullen onder meer wintereik, krent, vlier, kardinaalsmuts en Gelderse rozen aanplanten. Deze soorten zijn gekozen om de biodiversiteit te versterken.

 

Wethouder Bert Velthuis: “Ik vind het mooi om samen met de kinderen van De Windroos door het planten van bomen en struiken te helpen bij de aanleg van dit parkje. Het parkje wordt daardoor écht van hen en dat is een mooie start voor onderhoud samen met de bewoners.”

De gemeente Nijmegen, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en basisschool De Windroos nodigen alle belangstellenden vanaf 9.00 uur uit om hierbij te zijn.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media