LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bomenkap Knoop Lent

Woensdag 30 November 2011 | reacties 5
bestand-3130-mg3749

Om het nieuwe splitsingspunt en het nieuwe stationsplein in Lent te realiseren moet er een groot aantal bomen wijken. Vanaf 5 december begint de gemeente daarom met het kappen van bomen in het plangebied. De bomenkap zal tot het einde van het jaar duren.

 

In het ontwerp voor Knoop Lent zijn circa 200 nieuwe bomen opgenomen.

 

Knoop Lent is het gebied rondom het tijdelijk treinstation Nijmegen Lent. Dit wordt hét splitsingspunt voor het autoverkeer van en naar Arnhem, de Waalbrug en de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Daarnaast komt er een definitief treinstation Nijmegen Lent, een stationsplein en een fietsbrug over de Graaf Alardsingel. Knoop Lent is een belangrijk onderdeel van de nieuwe verkeersstructuur in Nijmegen Noord. Het draagt bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Nijmegen. Daarnaast geeft Knoop Lent een kwalitatieve impuls aan het gebied en draagt bij aan de doelstelling van verstedelijking van Nijmegen-Noord. De planning is dat het splitsingspunt, het stationsplein en de nieuwe fietsbrug medio 2013 klaar zijn. Voor meer informatie zie www.nijmegen.nl/knooplent.


 overzicht bomenkapDoor op onderstaande afbeelding te klikken kunt u dit totaaloverzicht als pdf downloaden.

« Terug naar het overzicht

Reacties

tom van hemert (woensdag 30 november 2011)

ik hoop dat er meer bomen voor terug komen; met de hoeveelheid groen in de waalsprong is het toch al niet best gesteld!!

MT (woensdag 30 november 2011)

Het zou inderdaad mooi zijn als er ook minimaal dezelfde hoeveelheid bomen terugkomen. Ik hoop dat de waalsprong daar aan gaat werken. Ik zie maar weinig bomen in de Waalsprong staan.

BV (donderdag 01 december 2011)

Zelf ben ik jaren als boomspecialist werkzaam geweest bij Arcadis-Bomendienst. Daar heb ik mooie en vooral ook zéér grote bomen mogen verplanten, waaronder in Nijmegen bij het Universitair sportcentrum en Marienburgsestraat. Het mooie na zo'n verplanting, is dat het gebied erom heen gelijk een volwaardig en sfeervol beeld geeft. Technisch gezien is er veel mogelijk. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Het zou Nijmegen sieren wanneer er kritisch gekeken word naar de verplantbaarheid en de inpassing van volwassen bomen in het stedelijk gebied de Waalsprong. In ieder geval kan ik er zeker zo'n 100 aanwijzen. En ja, ik ben ook van mening dat er veel te weinig groen in de Waalsprong aanwezig is.

Jurgen Hell, omgevingsmanager Knoop Lent (donderdag 08 december 2011)

Er komen zeker meer bomen terug dan er nu verwijderd worden. In totaal worden er 131 bomen verwijderd en er komen ruim 200 bomen terug.

tom van hemert (donderdag 08 december 2011)

beste Jurgen, allereerst hartelijk dank voor je reactie. Toch blijf ik bij mijn standpunt dat ruim 200 bomen de waalsprong weliswaar wat groener maken maar niet spectaculair en ruim onvoldoende. Een groene leefomgeving zorgt ervoor dat inwoners vd waalsprong eerder gaan recreeren in hun directe omgeving dus minder auto km's maken en minder vervuiling veroorzaken. Zoals je weet zuiveren bomen de lucht wat gezien de hoeveelheid verkeer die dagelijks gebruik maakt van de 325 hard nodig is! Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen gelukkiger en gezonder zijn en leven wanneer zij in een groene omgeving wonen. Ik ben het verder helemaal met BV eens; dat het verplanten van bomen weliswaar 'n kostbare maar prima optie is die meteen effect sorteert dit in tegenstelling tot jonge aanplant die jaren nodig heeft om tot volledig wasdom te komen.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media