LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bijna alle sociale huurwoningen Grote Boel opgeleverd

Woensdag 27 Juni 2018 | reacties 2
straatnaambord

Het blijft misschien wel het leukste moment van een nieuwbouwoperatie: de sleuteloverdracht aan blije bewoners. Bij woningcorporatie Talis kunnen ze erover meepraten. Zij leverden de afgelopen jaren alleen al in Grote Boel zo’n 180 sociale huurwoningen op. Op dinsdag 26 juni jl. was het weer ‘sleuteltijd’; dit keer in de García Lorcastraat, waar bewoners van 9 woningen nu écht met schoonmaken en klussen konden beginnen. We namen een kijkje. 

 

‘Lekker rustig en toch dichtbij de stad’

Op nummer 5 zijn Jolanda en dochter Jill druk met het sjouwen van dozen die vanochtend nog in hun flat in Lankforst stonden. Jolanda: “Ik wilde na 14 jaar iets anders. Niet al te groot, betaalbaar en liefst met een tuin. Toen ik hoorde dat Talis in Grote Boel woningen verhuurde, heb ik me meteen ingeschreven. Ik stond voor dit project op plek 59, dus ik dacht dat ik totaal geen kans maakte. En nu heb ik een woning met twee slaapkamers, een grote zolder en een voor- en achtertuin. In de García Lorcastraat. Geweldig. Het is een hele stap, dat geef ik toe. Ik heb altijd aan de andere kant van de Waal gewoond. Maar het voelt goed. Het is hier lekker rustig en toch dichtbij de stad.”

 

‘Alles is hier nieuw en netjes’

Een paar huizen verder lopen Zohra en haar oudste dochter Bahara na een korte inspectieronde net naar buiten. Zohra woont nu nog in Lindenholt, maar verhuist met haar twee jongste kinderen van 7 en 11 naar een van de twee bovenwoningen in de García Lorcastraat. “Ik was na 12 jaar toe aan een nieuwe omgeving. Liefst wilde ik naar een wijk als Grote Boel, omdat alles er nieuw en netjes is. Ik ben heel blij met mijn woning. Qua ruimte, qua architectuur. De gevel bijvoorbeeld vind ik heel mooi. Mijn kinderen gaan straks naar De Uitdaging. De school zit nu nog in het gebouw van De Oversteek, maar komt uiteindelijk hier letterlijk om de hoek. Beter kan het niet.”

 

‘In Grote Boel kan ik me echt gaan settelen’

Iets verderop is Ruth samen met René, haar buurman uit Arnhem, bezig om de muren te schuren en te ontvetten; als voorbereiding op het beter ‘texen’. “Ik heb drie keer tijdelijk in een sloopwoning gewoond. De laatste jaren huurde ik een flat. Ik wilde graag een huisje met een tuin, ook vanwege mijn dochter van 11. Er zijn wel wat andere woningen op mijn pad gekomen, maar voor mijn gevoel zat de goede plek er niet tussen. Tot ik dit project in Grote Boel tegenkwam. Ik hou van de natuur, van ruimte om me heen. Bovendien is de woning energiezuinig. Voor mijn gevoel kan ik hier in Grote Boel vooruit, me echt gaan settelen. Dat is een heel fijne gedachte.”

 

‘Oplevering is altijd weer een mooi moment’

Voor Maria Meijaard, nieuwbouwconsulent bij Talis, is een oplevering zoals in de García Lorcastraat altijd weer een mooi moment. “Mijn taak is om huurders te vinden voor onze woningen, dus meestal ken ik de mensen vrij goed. Zodra ze hun sleutel krijgen, willen ze aan de slag. Vaak nemen ze schoonmaakspullen, een keukentrapje en een stofzuiger mee om het zo snel mogelijk klusklaar te maken. Vandaag is dat niet anders, heb ik al gezien. Ik maak woningen eigenlijk alleen maar mee als ze leeg zijn. Heel soms drink ik nog weleens een bakje koffie met een van de huurders, zoals laatst een paar straten verderop. Kinderen waren samen aan het spelen, overal groeide gras, woonkamers waren leuk ingericht. Er werd echt geleefd. Met dank ook aan de opzet van de wijk en de variatie aan woningen. Of zoals een bewoner zei: ‘Het zijn prachtige huizen, je ziet helemaal niet dat het sociale woningbouw is. Een mooier compliment kun je als verhuurder eigenlijk niet krijgen.”

 

 

 

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

A. Sakinmaz (vrijdag 16 november 2018)

Graag wil ik in aanmerking komen voor een huur woning in de grote boel. Graag hoor ik van u wat tot de mogelijkheid behoort. Met vriendelijke groeten, A. Sakinmaz

Redactie Waalsprong (maandag 19 november 2018)

Geachte heer of mevrouw Sakinmaz. De woningbouw in Grote Boel is bijna klaar, nieuwe projecten in de huursector zullen er niet meer komen. Corporatie Talis heeft op verschillende plekken sociale huurwoningen gerealiseerd. Als een bestaande woning beschikbaar komt, zal deze via www.entree.nu worden aangeboden. U kunt het best op deze site kijken of en hoe u voor deze woningen in aanmerking kunt komen. Succes!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media