LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Bestemmingsplan Vossenpels door gemeenteraad vastgesteld

Donderdag 7 Juni 2012 | reacties 0
logo-plant-je-vlag


Particuliere bouwers kunnen aan de slag

 

Vossenpels wordt dé plek waar mensen zelf of samen met vrienden, buren of familie hun woning bouwen. Een ontwikkeling die tegemoet komt aan de behoeften van de huidige en toekomstige woningbouwmarkt. De contouren zijn gezet, het bestemmingsplan is vastgesteld en na de bouwvak start de aannemer met bouwrijpmaken. Niets staat de eerste pioniers nog in de weg om eind dit jaar te starten de met de bouw van hun woning of werkpand.


Kansen voor nieuwe vormen van wonen en werken
Vorig jaar heeft Ontwerpteam Vossenpels onder de naam Plantjevlag de aftrap gedaan voor de ontwikkeling van circa 200 woningen in eigen beheer. Het plan staat grote vrijheid in woonvormen toe, alleen of samen met anderen. Buiten de keuze voor het ontwerp ligt ook de keuze voor de plek bij de toekomstige bewoner. Samenwerking tussen gemeente en corporaties maakt zelf bouwen ook betaalbaar voor een breed publiek. Er kan zelfs vrijstaand gebouwd worden op een basiskavel vanaf 220 m2. Het prijsniveau van de woning inclusief kavel ligt zo laag dat belangstellenden nog steeds in aanmerking komen voor een starterslening. Vossenpels gaat verder dan wonen alleen. Ook ondernemers krijgen hier vrijheid en ruimte voor kleinschalige en unieke projecten. Vossenpels biedt ruimte aan kleinschalige horeca tot maximaal 100 m2. Een kantoor vestigen of kantoorruimte delen kan tot maximaal 350 m2. Internetwinkel, boek- en muziekwinkel of kunstatelier? Detailhandel in kleinschalige vorm tot een maximum van 300 m2 behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Event 16 juni
Om te laten zien, dat er niet stil is gezeten afgelopen jaar, organiseert Ontwerpteam Vossenpels op zaterdag 16 juni tussen 13 en 16 uur een event op de projectlocatie. In de kleine kas naast Laauwikstraat 90 kunnen belangstellenden kennis maken met alle facetten van bouwen en wonen in Vossenpels. Naast het actuele kavelaanbod is er informatie over de fasering, de inrichting van de openbare ruimte en tijdelijke initiatieven die de kas de komende jaren karakter zullen geven. Rondom een maquette van het gebied, tonen enthousiaste, toekomstige bewoners de bouwplannen die zij op dit moment uitwerken.

Het ontwerpteam gaat graag met belangstellenden in gesprek over ideeën en mogelijkheden. Ontwerpteam Vossenpels is een initiatief van Grondexloitatiemaatschappij Waalsprong in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Kijk voor meer informatie op www.plantjevlag.nl
 

Bron: persbericht Ontwerpteam Vossenpels, 7 juni 2012

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media