LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Benieuwd naar de plannen voor Hart van de Waalsprong?

Vrijdag 27 November 2020 | reacties 3
online-webinar

Kijk dan live mee op woensdag 2 december om 20.00 uur naar de online presentatie. Namens Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong praten René Steman en Thijs Huis in het Veld je graag bij, samen met Dirk van Peijpe van ontwerpbureau De Urbanisten.

 

 

Het programma van het webinar bestaat uit twee onderdelen:

  • Achtergrond en toelichting op het woon- en winkelprogramma: waar staan we, hoe ziet het wonen, het winkelen en het ondernemen eruit, wat is de ‘look & feel’ en de planning voor komende periode.
  • Openbare ruimte: inzicht in de inrichting van het openbaar gebied in relatie tot het thema duurzaamheid. Hoe gaat Hart van de Waalsprong om met klimaatveranderingen, duurzaam materiaalgebruik en energiemaatregelen.

Naast de hierboven genoemde sprekers is ‘achter de schermen’ een groot aantal betrokken disciplines (ook uit het Waalsprongteam van de gemeente Nijmegen) aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Hoe neem je deel aan het webinar?

Heel eenvoudig via internet. En bovendien: vooraf aanmelden of iets installeren is niet nodig! Hart van de Waalsprong maakt gebruik van de zogenaamde ‘livegebeurtenis functie’ van Microsoft Teams. Om deel te nemen klik je op woensdag 2 december een paar minuten voor 20.00 uur op een link. Je vindt deze link én meer info over deelnemen op de site van het Hart van de Waalsprong.

 

Lukt het toch niet live aanwezig te zijn?

Geen probleem! Op de website van Hart van de Waalsprong worden naderhand de presentaties gedeeld. Ook krijg je antwoord op de belangrijkste vragen die gesteld zijn tijdens de avond. 

 

Heeft u niet aanwezig kunnen zijn bij het webinar? U kunt nu hier de presentatie terugkijken. 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Geert (vrijdag 04 december 2020)

Ik heb naar de webinar gekeken en ben deels positief over de plannen, maar heb ook een puntje van kritiek. Bij Blok D en E van het plan vroeg ik me af of de architectuur niet wat uitdagender en frivoler kan om zo een levendig stadsplein te creëren. Deze blokken zien er toch een beetje uit alsof ze in ieder willekeurig dorp kunnen staan en hebben een sober/ weinig uitgesproken karakter. Het lijkt op een uitgekleed plan van stadscentrum Leidsche Rijn in Utrecht. Als jullie echt een duurzaam project willen neerzetten dan verdient de architectuur toch wat meer investering en extra aandacht. De lichte kleuren en versierde gevels in Blok C van o.a. architectenbureau Monadnock zouden wel wat meer in het plan terug mogen komen om zo een aantrekkelijk levendig centrum te creëren. Misschien dat jullie iets kunnen met deze feedback? MvG

Erik (vrijdag 04 december 2020)

Het ontwerp ziet er goed uit en een echte aanwinst voor de waalsprong.

Martin (zondag 06 december 2020)

Dat er in 2023 een winkelhart staat en er veel aandacht is voor duurzaamheid zijn uiteraard positieve ontwikkelingen. Zoals een andere reageerder ook al opmerkte is de architectuur, met name rondom het plein, op zijn best middelmatig. Na de voorgaande presentaties had ik toch wel wat meer verwacht dan inspiratieloze blokkendoos-architectuur, zoals je die in elke Nederlandse provinciestad aantreft. Verbazingwekkend is ook dat er auto's langs of over het plein mogen rijden. Bijna elk geslaagd ontmoetingsplein ter wereld is autovrij. De auto alsnog uit het zicht van het plein verbannen zal wel lastig zijn, maar ik hoop tegen beter weten in dat er toch nog wel wat fraaiere en meer afwisselende gevels rondom het plein komen.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media