LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Archeologische opgravingen Smitjesland / Het Buske

Maandag 7 September 2020 | reacties 0
werk-in-uitvoering

Studenten van de opleiding archeologie aan de Saxion Hogeschool Deventer zijn bezig met archeologische opgravingen in het weiland aan Smitjesland/Het Buske in Lent.

 

De studenten leren hier de analogie technieken rondom archeologisch onderzoek. Daar komt soms een graafmachine bij kijken, maar het grootste deel van de werkzaamheden doen zij handmatig. Het gaat hier dus niet om werkzaamheden omtrent het bouwrijp maken van Vossenpels-Noord. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het weiland van Smitjesland, dat parallel loopt aan Het Buske. U ziet de locatie ook op het kaartje (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

 

archeologie

Planning
De werkzaamheden zijn 31 augustus gestart en duren maximaal tot eind september. Na afronding van de werkzaamheden wordt het weiland weer hersteld.

 

Meer informatie
Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Lize Noorda van Saxion Hogeschool. U kunt een mail sturen naar e.w.noorda@saxion.nl, of bellen op 06 – 83384489. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met het Wooninformatiecentrum Waalsprong

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media