LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Akkoord op beeldkwaliteitsplan Stelt-Zuid

Dinsdag 19 December 2017 | reacties 0
stelt-zuid

De gemeenteraad is onlangs akkoord gegaan met het beeldkwaliteitsplan voor De Stelt-Zuid. Dat is een belangrijke stap, want dit beeldkwaliteitsplan vormt de basis voor verdere planuitwerking. Nu de gemeenteraad dit toetsingskader voor de architectuur in dit gebied heeft vastgesteld, kan de ontwikkeling van de woningen door de ontwikkelaars beginnen.

 

De gemeente kan nu voor De Stelt-Zuid bouwenveloppen opstellen. Dat zijn grondaanbiedingen, inclusief de voorwaarden waarbinnen de ontwikkelaars de woningen moeten ontwikkelen. Na aanvaarding daarvan starten de ontwikkelaars met de ontwerpfase van de woningen met behulp van een architect. Het beeldkwaliteitsplan is daarbij een inspiratiebron en schept bovendien de kaders en randvoorwaarden waaraan de plannen moeten voldoen. Het beeldkwaliteitsplan is dan ook hét toetsingsinstrument voor het Ruimtelijk Kwaliteitsteam dat alle bouwplannen zal beoordelen op de architectonische en beeldtaal-technische eisen. Natuurlijk kijkt de gemeente in deze fase mee, terwijl zij ook de technische voorbereiding van het bouwrijp maken van het gebied verder uitwerkt.

 

Het bouwrijp maken, inclusief de benodigde dijkverzwaring die moet worden uitgevoerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, zal nog enige tijd vergen. Verwachting is, dat verkoop van de woningen in Stelt-Zuid eind 2018 zal starten. Meer weten over de ontwikkelingen in De Stelt-Zuid? Lees dan meer op deze pagina www.waalsprong.nl/stelt-zuid.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media