LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Aanleg Park Waaijenstein is gestart

Maandag 19 Juli 2021 | reacties 8

Aan de westzijde van De Waaijer ligt Park Waaijenstein. Hier is een appartementencomplex gerealiseerd in een groene woonomgeving tussen de dijk en de waterplassen. Het park vormt een goede verbinding van de al bestaande groene gebieden in de omgeving en zorgt voor het vergroten van de biodiversiteit, en biedt tevens een langzaam verkeersverbinding tussen de diverse wijken. Aanleg van het park is deze zomer gestart.

 

Het park rondom het appartementencomplex zorgt voor een goede verbinding van de al bestaande groene gebieden in de omgeving en aan het vergroten van de biodiversiteit. Fietsers en voetgangers kunnen door het park om naar de verschillende delen van de wijk te komen, en er is natuurlijk een ontsluiting voor de bewoners van het appartementencomplex. (Klik op de afbeelding voor een grotere weergave van de kaart.)

 

Een aantal andere bijzonderheden in het ontwerp zijn: 

  • * Het fietspad verbindt via het park de wijken Oosterhout en Woenderskamp. Het noordelijke stuk fietspad vanaf de brug tot het appartementencomplex wordt ingericht als fietsstraat, waarbij de auto te gast is.
  • * In het donkergroene gedeelte dat tegen de Notensteinstraat aan ligt komt een speelplek. De speelplek wordt pas aangelegd als de groeninrichting klaar is. De wijkbeheerder zal te zijner tijd bewoners uitnodigen om mee te praten over de inrichting ervan.
  • * Ten zuiden van de speelplek,  op de heuvel en op het talud, worden bomen aangeplant en heesters gepland. Ditzelfde geldt voor het terrein ten oosten van het appartementencomplex.
  • *  Er komt ook een aansluiting richting de dijk, zodat bezoekers vanuit het park ook de Oosterhoutsedijk op kunnen wandelen.
  • * De bomen in het historische Perenlaantje zijn zoveel mogelijk behouden in het plan; helaas was het noodzakelijk toch enkele bomen te kappen. Er kan straks, net als nu, gewandeld worden in het Perenlaantje.
  • * Op de tekening is ook een moestuin ingetekend. Deze zal worden ingevuld door moestuinvereniging De Pompoen, die nu een tijdelijke locatie aan de Griftdijk heeft. Door de verplaatsing naar Park Waaijenstein krijgt de Pompoen nu een definitieve bestemming en krijgt zij meer ruimte voor haar leden.

Park Waaijenstein_juli 2021

 

De aannemer is inmiddels gestart met het aanleggen van de infrastructuur aangelegd: de paden en wegen. Zo kunnen de nieuwe bewoners na de zomer hun nieuwe woning goed bereiken. De Boetzelaerstraat en de Notensteinstraat worden daarbij gebruikt als bouwweg. In het komend plantseizoen (november 2021 tot april 2022) wordt gewerkt aan de beplanting en krijgt het park haar definitieve afwerking.

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Nieuwe bewoner (woensdag 21 juli 2021)

Ben benieuwd waar de nieuwe speelplek komt? Zie geen donkergroen?

LF bewoner (dinsdag 27 juli 2021)

Hopelijk gaat dan niet de beloofde kabelbaan daarmee vervallen!? Een grote speelplek incl trapveldje en kabelbaan zijn in elk geval hetgeen ons is beloofd als eveneens nieuwe bewoner van deze buurt...

Redactie Waalsprong (maandag 26 juli 2021)

@Nieuwe bewoner: excuus, het donkergroen komt online minder sterk over inderdaad. De gemeente heeft een plek direct onder de Notensteinstraat aangewezen als speellocatie (met kronkelend paadje eromheen, bij hoogtepeiline 9.36, 11.00 en 9.75). Inmiddels wordt naar aanleiding van gesprekken met omwonenden misschien een andere plek overwogen.

Bewoner Woenderskamp (maandag 06 september 2021)

Hoe voorspelbaar. Eerder hebben de bewoners van de 8 villa's er voor gezorgd dat de ontsluiting van het complex via het bijzondere perenlaantje gaat. En nu is een speeltuin weer te veel voor deze groep bewoners. Ik begreep al dat ze de wethouder hebben uitgenodigd (en dat er eea is toegezegd). Klopt dat? Hoop dat de gemeente het eens een halt toe roept. En niet te vergeten dat de bewoners van de villa's het inderdaad al beroerd hebben getroffen. Samen leven is ver te zoeken.

Bewoner Woenderskamp (maandag 06 september 2021)

Hoe voorspelbaar. Eerder hebben de bewoners van de 8 villa's er voor gezorgd dat de ontsluiting van het complex via het bijzondere perenlaantje gaat. En nu is een speeltuin weer te veel voor deze groep bewoners. Ik begreep al dat ze de wethouder hebben uitgenodigd (en dat er eea is toegezegd). Klopt dat? Hoop dat de gemeente het eens een halt toe roept. En niet te vergeten dat de bewoners van de villa's het inderdaad al beroerd hebben getroffen. Samen leven is ver te zoeken.

Bestaande bewoner (maandag 13 september 2021)

Hopelijk wordt het app complex niet ontsloten via de vosellastraat. HIer is het al een drukte van jewelste incl de gevaarlijke oversteek bij de busbaan en het fietspad. Als hier straks de 200 bewoners van het appartement complex ook met hun auto's doorheen gaan gassen dan is het wachten op ongelukken....

Redactie@waalsprong.nl (maandag 13 september 2021)

Als reactie op bovenstaande posts: de ontsluiting van het appartementencomplex is geregeld via de wijk Woenderskamp. Via een mooie brug (die circulair gebouwd is!) krijgen bezoekers en bewoners toegang tot een fietsstraat (auto te gast) om zo bij de appartementen te komen. Deze fietsstraat gaat alleen als fietspad door richting de Notensteinstraat, auto's mogen tot het complex. Deze fietsstraat kruist het Perenlaantje. Het Perenlaantje zelf wordt onderdeel van het groen en is alleen wandelpad. Een adviseur voor 'spelen, bewegen en ontmoeten' zal de toekomstige gebruikers van het park en omwonenden uitnodigen om mee te denken over de speelinrichting. Via dit participatietraject, dat wordt opgestart, nodigen we iedereen uit om daarvoor mee te denken, input te leveren of zorgen te uiten, zodat er (binnen de mogelijke kaders) voor iedereen een prettige omgeving ontstaat.

Redactie@waalsprong.nl (maandag 13 september 2021)

@bestaande bewoner: de ontsluiting van het appartementencomplex gebeurt voor auto's dus níet via de Volsellastraat. Er is dus wél een fietsroute die verbinding maakt tussen de wijk De Elten en Woenderskamp via Park Waaijenstein.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media