LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Aanleg boomgaard Bekkersland gaat starten

Donderdag 4 Februari 2021 | reacties 0
inrichtingsplan-juli-2020

Op de plek waar vroeger een boomgaard lag, wordt aan Bekkersland in Lent een nieuwe boomgaard aangeplant. Samen met de buurt, die de boomgaard gaat onderhouden, is in het voorjaar van 2020 een inrichtingsplan gemaakt. De aannemer gaat deze week starten met de aanleg. De nieuwe boomgaard sluit aan op de groene speelplek in Plant je Vlag Noord.

 

De boomgaard krijgt een landelijke inrichting en sfeer. Het maaiveld bestaat uit opgaand ruig gras waarin open plekken worden gemaaid, waaronder een centrale open plek midden in de boomgaard als ‘groene oase’. Struinpaden door het hoge gras bieden natuurlijke speelaanleidingen. Het bestaande wandelpad in Plant je Vlag wordt verlengd en gaat straks met een bruggetje over de watergang door de boomgaard naar Bekkersland. In overleg met de buurt is gekozen voor 21 wilde appel- en acht wilde perenbomen, en één notenboom.

 

Bomen en planten

Als voorbereiding op het planten van de bomen moet grondwerk worden uitgevoerd. Niet alleen wordt de aanleg van het pad door de boomgaard voorbereid, er moet ook grondverbetering plaatsvinden om de bomen goed te kunnen laten groeien. Als (weers)omstandigheden meezitten, worden medio februari de bomen geplant. In de vroege lente zaait de aannemer de boomgaard een kruidenmengsel, zodat later in het jaar geurige planten en gras de boomgaard completeren.

 

Nieuw leven voor een vrijgekomen brug

Tijdens de werkzaamheden blijft het bruggetje tussen boomgaard en Plant Je Vlag in gebruik. Voor de nieuwe brug over de A-watergang wordt gezocht naar de mogelijkheden om een brug die elders in het land niet meer nodig is, te hergebruiken. Dat bespaart niet alleen kosten, maar bespaart ook CO2 omdat je geen nieuwe brug hoeft te maken. Zo krijg straks een vrijgekomen brug een nieuw leven in Vossenpels en dragen we bij aan een gunstige footprint.

 

Meer lezen?

Wilt u meer weten over de inrichting van de boomgaard? Lees dan

  • dit voorgaande bericht op waalsprong.nl
  • en dit ontwerp op MijnWijkplan van gemeente Nijmegen. 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media