LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Stelt-Zuid - Talis

De Stelt-Zuid is een prachtige locatie aan de Waal. Waarschijnlijk start aannemer De Vree en Sliepen, in opdracht van Talis, begin 2020 met de bouw van sociale huurwoningen.

 

Er komen 20 bijzonder ingedeelde rug aan rug-eengezinswoningen. We maken twee bouwblokken van 10, waarbij de architectuur doet denken aan een schuur. Dit past mooi bij het woonconcept hier: wonen in de boomgaard. Het hele gebied wordt ingericht met fruit- en bloesembomen, die worden beheerd door bewoners.

 

Over de woningen
De woningen hebben op de begane grond een woonkeuken, een berging en het toilet. De entree van de woning is in de woonkeuken: er is geen aparte hal. Op de eerste verdieping is de woonkamer en op de tweede verdieping de slaapkamer en de badkamer. De woning is bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het totale gebruiksoppervlak bedraagt 69 m². De woningen hebben een voortuin en geen achtertuin. De huurprijs is € 619,01 (prijspeil 2020).

 

Op de hoogte blijven? 
Wilt u van de start van de verhuur op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Talis

 

Uw rol in de boomgaard
De boomgaard, die het hart van het plan de Stelt-Zuid vormt, spreekt veel mensen aan. Hij is straks voor iedereen toegankelijk. Als bewoner aan de boomgaard kunt u optimaal gebruik maken van deze unieke woonomgeving. Maar de boomgaard vergt ook onderhoud. Bewoners zijn straks gezamenlijk verantwoordelijk voor een deel van het onderhoud. Snoeien op verschillende momenten in het jaar, onderhoud van het groen bij de woningen, en natuurlijk oogsten zodra de vruchten rijp zijn. Samen de handen uit de mouwen, en natuurlijk ook samen genieten!


Bij de uitwerking van de plannen wordt door de gemeente Nijmegen een basisplan opgesteld voor de inrichting en het onderhoud van de boomgaard, in overleg met de toekomstige bewoners. Waar dat nodig is, zorgt de gemeente natuurlijk voor de nodige begeleiding of expertise.

 

Planning

  • verwachte start bouw: februari 2020
  • verwachte oplevering: medio 2020
  • start verhuur: begin 2020

Meer informatie over de Stelt-Zuid vindt u op www.stelt-zuid.nl.

Woningen

» Meer woningen

Laatste nieuws

Eerste bewoners van de Stelt-Zuid nemen...
Maandag 14 September 2020 | reacties 0
Eerste bewoners van de Stelt-Zuid nemen intrek Op 11 september kregen de eerste bewoners van de Stelt-Zuid, het meest zuidelijke stuk van Lent,... » Lees verder


Nieuwsbrief

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media