LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Welkom voor Lentse huiszwaluwen

Donderdag 3 April 2014 | reacties 1
zwaluwennest

Zaterdag 19 april om 15.00 uur onthullen Vogelwerkgroep Nijmegen en IVN Rijn Waal een zwaluwinformatiepaneel in het plantsoen voor het Thermion in Lent. Eind april komen de huiszwaluwen weer terug uit Afrika. De huiszwaluw staat op de Rode Lijst van bedreigde soorten. Maar aan de nieuwbouwwoningen in Lent nestelen jaarlijks nog zo’n 90 paar. Deze kolonie is de enige in Nijmegen en de grootste van de wijde omgeving. Het is dus belangrijk dat ze er ieder jaar weer welkom zijn.  Daarom attendeert dit paneel, geplaatst met steun van Vogelbescherming Nederland, op deze bijzondere kolonie.

 

Tijdens de onthulling zijn er ook zwaluwkunstnesten te verkrijgen en is er gelegenheid de zwaluwen en hun nesten door een telescoop te bekijken. Wilt u meer informatie? Mail dan uw vraag naar  huiszwaluw@vogelwerkgroepnijmegen.nl of bel 024-3225537.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Redactie waalsprong.nl (maandag 14 april 2014)

Lees ook eens de rubriek 'Beestje van de Week' in de bijlage 'Sir Edmund' van de Volkskrant. Op zaterdag 12 april besteedden zij aandacht aan dit bijzondere vogeltje!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media