LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Voorbereiding woningbouw Woenderskamp gestart

Donderdag 19 April 2018 | reacties 9
img7991

De bestemmingsplannen voor Woenderskamp en het centrumgebied Hof van Holland zijn onherroepelijk. Dat betekent dat nu de ontwikkeling van de wijk van start kan gaan.

 

Met het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan als basis, is het afgelopen jaar het plan voor Woenderskamp uitgewerkt. In dit plangebied komen voornamelijk woningen. De meeste bebouwing bestaat uit drie lagen. De hoogte van de bebouwing in Woenderskamp wordt drie lagen, of twee lagen met een kap. Alleen langs de Graaf Alardsingel en de Italiëstraat wordt de bebouwing hoger. De noord-oostkant van Woenderskamp sluit aan op de bestaande bebouwing van de Griftdijk-Zuid. Ook is er een basisschool gepland in de wijk.

 

Bijzondere plek

Ook de Historische Tuin gaat als bijzondere plek onderdeel uitmaken van het gebied. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan twee deelplannen in de omgeving van de Historische Tuin. Deze twee deelplannen worden in mei of juni gepresenteerd. En waarschijnlijk zijn tijdens de Woonbeurs Nijmegen op 21 april aanstaande al de eerste schetsen voor woningbouw te vinden.

 

Bouwrijp maken

Voordat gestart kan worden met de bouw van de woningen en de school moet het gebied eerst bouwrijp worden gemaakt. Het gebied Woenderskamp is verdeeld in bouwvelden, die gefaseerd bouwrijp worden gemaakt en vervolgens worden uitgegeven voor woningbouw.

Dat betekent dat het hele gebied opgehoogd gaat worden, dat er bouwwegen worden aangelegd en ondergrondse infrastructuur wordt aangebracht. De werkzaamheden hiervoor zijn deze maand gestart.

 

Overlast en veiligheid

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt het zand dat daarvoor nodig is, aangevoerd per schip. Van daaruit wordt het met vrachtwagens getransporteerd naar het gebied. Bij het transport kruisen de vrachtwagens de Italiëstraat. Om dit in goede banen te leiden en te zorgen voor een goede verkeersveiligheid  worden hier verkeersregelaars ingezet.  Medio juni zal de busbaan in zijn geheel worden afgesloten voor zowel fietsers als de bus. Over de precieze timing hiervan en meer info over de uitvoering houden we u via deze site uiteraard op de hoogte.

 

Woningbouw

Verwachting is dat de eerste woningen in Woenderskamp dit najaar in verkoop gaat. De bouw gaat dan – afhankelijk van de resultaten van verkoop – in de loop van 2019 van start.

 

Woenderskamp bouwrijpmaken

« Terug naar het overzicht

Reacties

henk van Vorsselen (zaterdag 21 april 2018)

Jammer dat de natuur en landbouw hiervoor wordt opgeofferd Er zaten een aantal reeen, hazen, fazanten en zelfs patrijzen

gogo (maandag 23 april 2018)

@henk ja nou? dan zijn ze nu een kilometertje verderop te vinden in de natuur en landbouw...

Redactie Waalsprong (donderdag 03 mei 2018)

Beste Henk, de plannen voor realisatie van woningbouw in dit gebied zijn niet nieuw, ze zijn vanaf het begin van de plannen voor de Waalsprong in beeld geweest. De woningen zijn nodig om te voldoen aan de behoefte voor woningbouw.

Johan Frijns (zondag 20 mei 2018)

Zie ik daar echt ineens de knotwilgen uit het Hof van Holland gebied daar staan? Knap gedaan hoor maar waarom moesten ze verplaatst worden? Viel er niet omheen te plannen?

Redactie Waalsprong (woensdag 23 mei 2018)

Beste Johan, Er zijn geen knotwilgen verplaatst! Op de foto kijk je vanaf de Italiƫstraat (bus/fietsbaan) richting noord-west. De bloeiende bomen staan aan wat in de volksmond 'het Perenlaantje' wordt genoemd!

Marjolein (maandag 06 augustus 2018)

Komen er naast koopwoningen ook huurwoningen/ appartementen in Woenderskamp? Zo ja wie gaat de verhuur daarvan regelen?

redactie@waalsprong.nl (donderdag 09 augustus 2018)

@Marjolein, er komen zeker huurwoningen / appartementen in Woenderskamp. Het is nog te vroeg om hier iets over te kunnen melden aangezien de plannen nog niet definitief zijn. Huurwoningen die via de corporaties worden aangeboden, worden in de toekomst op de website www.entree.nu geplaatst. Voor het aanbod van overige huurwoningen raden wij aan om onze website en nieuwsbrief in de gaten te houden.

kim (zondag 14 oktober 2018)

Hallo, zijn er ook vrijstaande woningen beschikbaar of alleen huur en appartementen?

Redactie Waalsprong (maandag 15 oktober 2018)

Beste Kim, In Woenderkamp zijn ook vrijstaande woningen gepland. Het eerste project wat binnenkort in verkoop gaat is De Stadstuin Nijmegen. Meer informatie is te vinden op: www.wonenindestadstuin.nl

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media