LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Vliegtuigbom tot ontploffing gebracht bij Koudenhoek-Noord

Dinsdag 12 Juli 2022 | reacties 0
vliegtuigbom

We vinden allerlei materialen tijdens de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van percelen in Koudenhoek-Noord, vooral uit de Tweede Wereldoorlog. Zo hebben we 22 juni op een agrarisch perceel bij de Margaretha van Mechelenweg een Amerikaanse vliegtuigbom en een Engelse rookgranaat gevonden. Vanochtend 12 juli heeft  de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD ) de vliegtuigbom gecontroleerd tot ontploffing gebracht op het terrein waar we nu aan het werk zijn.

 

De veiligheid staat voorop

De situatie is direct na de vondst ter plekke beoordeeld en de bom is veilig afgedekt. Direct omwonenden hebben we tijdig geïnformeerd. Er was gelukkig geen gevaar voor de omgeving en ontruiming was niet nodig.
 

Gevonden vliegtuigbom en rookgranaat

Het ging om een vliegtuigbom (260 ponder) die afkomstig was van een Amerikaans bommenwerper die  op 17 september 1944 is afgeworpen tijdens operatie Market Garden. Van de rookgranaat is duidelijk dat deze al is afgegaan tijdens de grondgevechten net na Market Garden. De EODD zal de huls van de rookgranaat afvoeren.

 

Geen andere resten aangetroffen

Het perceel is inmiddels volledig onderzocht, er zijn geen andere resten aangetroffen die geruimd moeten worden. Nog niet alle delen van het gebied Koudenhoek-Noord kunnen we op dit moment onderzoeken vanwege aanwezige bebouwing en/of verhardingen. Deze delen onderzoeken we op een later moment.

 

gecontroleerde ontploffing vliegtuigbom, Koudenhoek

 

rookgranaat, koudenhoek

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media