LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Tijdelijke afsluiting RijnWaalpad

Vrijdag 15 April 2022 | reacties 1

Het RijnWaalpad zal vanaf 25 april t/m 6 mei afgesloten zijn ter hoogte van de Zwarteweg en van 2 mei t/m 25 mei afgesloten zijn ter hoogte van de Lentse Plas. Dit geldt voor zowel fietsers als voetgangers. Er is een omleidingsroute. De afsluiting is nodig om op een verkeersveilige manier werkzaamheden uit te kunnen voeren ten behoeve van de drijvende woningen aan de Lentse Plas en de bouw van bouwmarkt Hornbach.

 

De werkzaamheden aan  de fietsroute zijn nodig om het (snel)fietspad RijnWaalpad beter te laten aansluiten op de nieuw te realiseren rotonde op de kruising van het Keizer Augustusplein (ovatonde) en de Zwarteweg.

 

Afsluiting op twee plekken

Het RijnWaalpad wordt op twee plekken tijdelijk afgesloten voor fietsers en voetgangers.

  • Vanaf 25 april t/m 6 mei is het RijnWaalpad (Zwarteweg) ter hoogte van de nieuw te bouwen Hornbach afgesloten.
  • Vanaf 2 mei t/m 25 mei is het RijnWaalpad (Koeweidepad) ter hoogte van de Lentse Plas afgesloten. In het weekend (vrijdag na 16:00 uur tot maandagochtend 06:30 uur) is dit gedeelte van het fietspad wel opengesteld.

Dit betekent dat het fietspad vanaf 2 mei t/m 6 mei over het gehele traject afgesloten zal zijn.

 

Omleiding
Er is een met borden aangegeven omleidingsroute: Slenkweg – Woerdsestraat – Keimate – Pelseland – Groot-Brittanniëstraat – Barbarastraat. De doorsteek naar Pathé is tijdelijk ook als fietspad te gebruiken.

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

W.O. van Middendorp (woensdag 04 mei 2022)

Wat een sneu gebeuren. Het RijnWaalPad doet zijn naam als 'pad' nu helemaal eer aan. Van een fietsdoorstroomroute blijft weinig over, door de bouwactiviteiten. Niet alleen vanwege de bootwoningen en megabouwcentrum, maar ook door benzinestation, nieuwe woonwijk en autostroomweg Dorpensingel. Het was al geen pretje op de fietsroute vanwege geparkeerde auto's op het 'pad' langs het strand nabij restaurant en megabioscoop. Al in 2018 heeft de fietsersbond een alternatieve fietsstroomroute aangedragen parallel aan de N325/A325. Daarmee zou bij de ovatonde ongelijkvloerse kruising simpel mogelijk zijn. Helaas heeft de gemeente Nijmegen hier zelfs niet over willen nadenken dan wel het willen bespreken.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media