LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Stelt-Zuid krijgt boomgaard en definitieve inrichting

Zondag 19 December 2021 | reacties 0
bd-okt-21

De bouw in de wijk Stelt-Zuid is in het afgelopen jaar goed gevorderd. De eerste bewoners zijn nu al aan het pionieren in de wijk en het komend jaar volgen er nog veel meer. Daarom wordt nu ook gewerkt aan het inrichten van de openbare ruimte.

 

Van de projecten die op dit moment nog in aanbouw zijn, is inmiddels bekend wanneer zij gereed zijn. Dat betekent dat er woonrijp gemaakt kan worden. Zodra de woningbouw gereed zijn kunnen stoepen, straten en het groen in de wijk hun definitieve inrichting krijgen. Dat wordt woonrijp maken genoemd. 

 

Aanleg groen in de wijk en boomgaard eerder dan gepland

In eerste instantie was de verwachting dat het groen in de wijk en daarmee ook de boomgaard in het plantseizoen van 2022/2023 kon worden aangelegd. Door een aantal factoren die gunstiger zijn uitgevallen dan gedacht, kan dat naar voren worden getrokken. Dat betekent dat de bomen in een groot deel van de Stelt-Zuid al geplant kunnen worden in het huidige plantseizoen. Het plantseizoen loopt vanaf nu tot circa april 2022.

 

Genieten, werken en vieren voor iedereen

De boomgaard vormt het hart van de Stelt-Zuid. Daarnaast is de struinzone aan de dijk een bijzonder uitloopgebied. De boomgaard en de struinzone zijn straks voor iedereen toegankelijk. Het bijzondere van de Boomgaard is onder meer dat bewoners gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een deel van het onderhoud. Denk daarbij aan snoeien in de boomgaard op verschillende momenten in het jaar, onderhoud van het groen in de omgeving, en natuurlijk oogsten zodra de vruchten rijp zijn. Het is maar een greep uit de werkzaamheden die moeten gebeuren. Samen de handen uit de mouwen, en natuurlijk ook samen genieten!

 

Planning
Er is inmiddels gestart met de werkzaamheden: bouwwegen worden aangepast naar definitieve inrichting. Vanuit het midden van de wijk wordt in twee richtingen verder gewerkt. Naar verwachting zal na het eerste kwartaal van 2022 de hele oostelijke ontsluiting gereed zijn. Medio 2022 is ook de rest van de wijk gereed, al is een en ander afhankelijk van onder andere weersomstandigheden en opleveringen van de woningen. Aansluitend aan deze werkzaamheden, zodra delen gereed zijn, wordt ook het groen aangelegd. Als ook hier de weersomstandigheden meewerken is het grootste deel van de groenaanleg in de Stelt-Zuid eind 2022 gereed.

 

 

Meer lezen over de plannen voor Stelt-Zuid? Ga naar de projectpagina

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media