LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Stelt-Oost: raad stelt bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan vast

Vrijdag 22 Oktober 2021 | reacties 0

Aan de zuidoostrand van Lent wordt de nieuwe woonbuurt de Stelt-Oost ontwikkeld. Om deze woningen te kunnen ontwikkelen is in april 2021 de procedure voor het bestemmingsplan gestart. De gemeenteraad stemde deze week in met het bestemmingsplan in combinatie met het beeldkwaliteitplan. Daarmee is de weg vrij voor realisatie van de woningbouw.

 

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van maximaal 50 woningen mogelijk. Het huidige verkavelingsplan (schetsontwerp) omvat op dit moment circa 35 woningen. Het wordt een mix van appartementen en grondgebonden woningen, waaronder dijkwoningen en vrijstaande woningen. Er zijn straks drie kavels beschikbaar langs de Steltsestraat voor zelfbouw. Het plan is tot stand gekomen in nauwe afstemming met aanwonenden, die gedurende het (ontwerp)proces op de hoogte werden gehouden over de ontwikkelingen. (Schets van de stedenbouwkundige plannen - aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend - Klik op onderstaande afbeelding voor een grotere weergave.)

 

Stedenbouwkundig plan Stelt-Oost

Wonen in het landschap

Het relatief kleine ontwikkelingsgebied ligt aan de Bemmelsedijk en grenst direct aan het Rivierpark. Wonen in de Stelt-Oost betekent dan ook dat het landschap altijd dichtbij is. Bij het ontwerp van de woningen in de Stelt-Oost is daarom, naast het gebruik van baksteen, ook aandacht voor onder bouwen met natuurlijk materialen zoals hout, lei en/of riet. Bij het ontwerpen van de woningen geldt verder natuurinclusief bouwen als uitgangpunt.

 

Vervolgstappen tot de bouw

Op dit moment wordt het plan van aanpak opgesteld om voorbereidende werkzaamheden uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan onderzoek naar Niet Gesprongen Explosieven (NGE), voorbelasting van de grond, en bodemsaneringswerkzaamheden. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, kan gestart worden met het bouwrijp maken en de dijkversterking (start na de zomer 2022). Verwachting is dat de woningen en kavels vanaf het derde kwartaal van 2022 in verkoop kunnen worden gebracht.

 

Meer info

Wilt u meer weten over de woningbouw plannen? Klik dan naar deze pagina over de Stelt-Oost en abonneer uw op de nieuwsbrief van de Waalsprong om de aankondiging van de woningbouw niet te missen!

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media