LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Sfeervolle LENTeMARKT in Lent op 3 mei

Woensdag 29 Januari 2014 | reacties 0
foto-lentemarktklein

Op zaterdag 3 mei wordt op Warmoes (voorheen Historische Tuin Lent) voor de 12e keer de LENTeMARKT georganiseerd. De LENTeMARKT is al jaren de start van het tuinseizoen. De hopelijk weer bloeiende hoogstamboomgaard is het decor van de sfeervolle tuinmarkt met meer dan 40 kramen.

 

De LENTeMARKT, georganiseerd door Warmoes en de Groei & Bloei afdelingen Overbetuwe/Lingewaard en Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de Betuwe en omgeving. Zowel beroepskwekers als serieuze hobbyisten bieden naast elkaar hun waren aan.
Het aanbod bestaat onder meer uit vaste planten, eenjarigen, perkplanten, kruiden, zaden, groenteplantjes, (fruit)bomen, -struiken en streekproducten zoals kaas, confituren en honing. Daarnaast zullen er stands zijn met voorlichting over o.a. snoeien en bemesten en kramen met tuingerelateerde artikelen.

 

Terras

Naast de markt in de boomgaard is de rest van de tuin open voor een bezoekje en is er een gezellig terras waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.
Tevens worden er leuke (kinder)activiteiten georganiseerd.

 

Zoals vroeger

In Warmoes wordt nog steeds geteeld zoals de vroegere warmoezeniers deden. Een warmoezerij bestond uit een gemengd bedrijf met groenten, druiven, bloemen, zacht fruit (aardbeien, frambozen), hoogstamfruit (pruimen, peren, appels) kippen en bijen. Warmoes is een stichting en vele vrijwilligers helpen mee tijdens het plant- en oogstseizoen, het begeleiden van schoolklassen en het geven van rondleidingen in de tuin en het museum. Er is een winkeltje en in de zomer kunnen bezoekers zelf bloemen en fruit plukken.

 

Kraam

Mensen die belangstelling hebben voor een kraam voor de verkoop van planten of tuingerelateerde artikelen, kunnen contact opnemen met de marktmeester, Joop Galama via joop.galama@planet.nl. Heeft u andere vragen, dan kunt u die stellen via historischetuin@yahoo.nl.

LENTeMARKT
De LENTeMARKT wordt op 3 mei gehouden in de boomgaard en op het terrein van de Warmoes, historische tuinderij in Lent.
Adres :Griftdijk Noord 11, 6663 AA Lent
Tijdstip: Van 10:00 uur tot 16:00 uur
 

Entree voor volwassenen bedraagt slechtst één euro, dit ter ondersteuning van het voortbestaan van Warmoes.

 

Bron: persbericht Warmoes

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media