LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Reuzenrad Lent 1 juni in gebruik

Donderdag 30 Mei 2013 | reacties 0
rvdwnijmegen02

Op 1 juni, tijdens de landelijke Dag van de Bouw, kan het publiek voor het eerst een ritje maken in het reuzenrad, dat de komende tijd regelmatig wordt opgesteld in het projectgebied van Ruimte voor de Waal, achter de bouwkeet aan de Griftdijk-Zuid 1-3. Het reuzenrad staat er op momenten dat het niet elders op een evenement staat en biedt bezoekers de mogelijkheid om de veranderende omgeving op een bijzondere manier te beleven. Tijdens de Dag van de Bouw draait het reuzenrad van 10.00 tot 22.00 uur.

 

Het reuzenrad is een initiatief van de projectorganisatie ‘Ruimte voor de Waal’, de gemeente en de exploitant van het reuzenrad. Het geschikt maken van het terrein en de vergunningen aanvraag is gedaan door de projectorganisatie en de gemeente. De exploitatie van het reuzenrad is in handen van de eigenaar. Op de momenten dat het rad er staat, draait het van 13.00 tot 22.00 uur. Bij het rad is geen horeca toegestaan en parkeren is mogelijk nabij het reuzenrad. Een ritje met het reuzenrad kost 3 euro. Het reuzenrad staat er de komende drie weken. Daarna verdwijnt het weer om op een later moment weer terug te keren.

 

De gemeente Nijmegen streeft ernaar om tijdelijke initiatieven mogelijk te maken in gebieden waar grote (bouw)projecten zijn gepland of worden uitgevoerd. Het reuzenrad is na het Huis van de Overvloed aan de Bemmelsedijk het tweede initiatief in het projectgebied van Ruimte voor de Waal.

 

In het kader van het landelijke programma ‘Ruimte voor de Rivier’ wordt bij Nijmegen-Lent de dijk verlegd en wordt een nevengeul gegraven, waardoor de Waal meer ruimte krijgt. Door deze ingrepen ontstaat er - in het hart van Nijmegen - een eiland in de Waal met ruimte voor wonen, recreatie en cultuur, water en natuur. Het project wordt uitgevoerd door de gemeente Nijmegen, Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie i-Lent.

 

Meer info

Meer informatie over de nieuwe stadsbrug, de dijkteruglegging en de overige projecten rondom de Waal is te vinden op: nijmegen.nl/stadsbrug, ruimtevoordewaal.nl en nijmegen.nl/nodw.

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen 29/05/2013

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media