LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Omleiding voor RijnWaalpad bij Lentse Plas

Maandag 4 Oktober 2021 | reacties 12

Het deel van het Fietspad RijnWaalpad langs de Lentse Plas (tussen Moeke Nijmegen en Genesisstraat) is vanaf maandag 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 19 november op doordeweekse dagen afgesloten voor zowel fietsers als voetgangers in beide richtingen. Er is een omleidingsroute. In het weekend is het fietspad wel open. Deze afsluiting is nodig om op een (verkeers)veilige manier werkzaamheden uit te kunnen voeren ten behoeve van de drijvende woningen aan de Lentse Plas. 

 

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de riolering, bestrating op de landhoofden en landhoofd (bruggenhoofd) 1, 2 en 3 (gezien vanaf de bioscoopzijde) worden aangebracht. Ook wordt het fietspad gereconstrueerd tot auto-fietsstraat. 

 

Afsluiting en omleiding
Het RijnWaalpad langs de Lentse Plas wordt voor maximaal 6 weken van maandag t/m vrijdag afgesloten voor fietsers en voetgangers. Vanaf vrijdag 16.00 uur tot en met maandagochtend 7.00 uur is het fietspad wel open. Er is een met borden aangegeven omleidingsroute: Barbarastraat, Groot-Brittanniëstraat, Keimate (langs de Zandse Plas), Woerdsestraat. De drijvende woningen zijn te voet bereikbaar, via de gebruikelijke route over de bouwweg.

 

Klik voor een grotere afbeelding: 

 

werkzaamheden RijnWaalpad

« Terug naar het overzicht

Reacties

Erik (dinsdag 05 oktober 2021)

Wel een beetje laat om dit te melden, de borden stonden er al twee weken. Overigens wanneer komen je ook met het bericht dat het fietspad anders gaat lopen bij de Graaf Allardsingel, want deze gaat binnen twee weken permanent dicht.

Erik (dinsdag 05 oktober 2021)

^^^ Ik heb het hier over het stukje waar het complex van living-inn komt te staan. dus vanaf bushalte tot aan het fietspad dat vanaf de groene fietsbrug komt.

Joep (dinsdag 05 oktober 2021)

'Het RijnWaalpad blijft gedurende de bouw beschikbaar voor fietsers. Er worden maatregelen getroffen om het bouwverkeer veilig het fietspad te kunnen laten kruisen. Fietsers houden hier voorrang.' Jammer dat deze belofte geen stand houdt. Commercie wint het van duurzaamheid en sportiviteit, heel fraai...

Redactie Waalsprong (vrijdag 08 oktober 2021)

@Erik, er was inderdaad al een aankondiging gedaan dmv borden om de vele fietsers op de route alvast te informeren. Verder staat inmiddels ook een berichtje online over het fietspad langs de Graaf Alardsingel. Je kunt dat lezen via deze link: https://tinyurl.com/3pkx2yr2

Redactie Waalsprong (vrijdag 08 oktober 2021)

@Joep, helaas gaan de werkzaamheden gepaard met groot bouwverkeer. De gemeente kiest voor tijdelijke afsluiting omdat de vele fietsers op de route en de werkzaamheden niet veilig te combineren zijn.

Jeroen (vrijdag 08 oktober 2021)

Het goede nieuws is dat ook het riool van die woonschuiten wordt aangelegd en de stront van deze gasten niet meer hoeft te worden afgevoerd door ceptictanks en tractoren met giertanks. En dat dit ook niet meer wordt geloosd in de bosjes 100m verderop. Ja, u hoort het goed; Er is maanden lang stront van de eerste bewoners geloosd in de bosjes die met de Lentse plas in verbinding staan. Dit is ook bekend bij gemeente en milieupolitie, echter is het door meting nooit 100% bewezen en daardoor niet naar buiten gekomen.

Maarten Funk (maandag 11 oktober 2021)

fijn dat dit in de donkere tijd gebeurt en dat de fietsers daardoor over een pikdonkere route moeten rijden. De drijvende woningen maken steeds meer vrienden

s.p. (dinsdag 12 oktober 2021)

Levens gevaarlijke situatie als het donker is. aanwezige straatverlichting is defect. obstakels en weg afslagen zijn niet verlicht. Onverantwoord dat dit zo gebeurd, terwijl daar kinderen in het donker naar de hockey, voetbal moeten fietsen. Plaatsen van noodverlichting zo een directe actie moeten zijn. ook kinderen die bij Pathé werken en s'nachts naar huis moeten op de fiets is dit onverantwoord.

Redactie Waalsprong (maandag 18 oktober 2021)

Het probleem met de verlichting is inmiddels gelukkig opgelost, er staat straatverlichting!

Erik (woensdag 20 oktober 2021)

Zou de tijdelijk doorsteek niet permanent kunnen worden? Dit vanwege de prettige looproute voor wandelwagens en scootmobielen richting het strand, etc

Redactie Waalsprong (donderdag 21 oktober 2021)

@Erik: dank voor je suggestie, we geven hem mee aan onze collega's die daarover gaan!

Redactie Waalsprong (donderdag 21 oktober 2021)

@Erik, er kwam al snel een reactie uit het projectteam op jouw vraag of de tijdelijke doorsteek permanent kan worden. Ook in het projectteam gaat de gedachte uit om dit pad definitief als wandelpad in te richten. Maar uit een tussentijdse evaluatie dient te blijken of dit haalbaar is - een en ander wordt in samenhang met ontwikkelingen in de omgeving bekeken. Fingers crossed! Nogmaals dank voor je suggestie!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media