LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuwe basisschool voorlopig gestart onder paraplu De Verwondering

Woensdag 30 Augustus 2017 | reacties 3
img6493uitsnede

Het nieuwe schooljaar is afgelopen maandag van start gegaan met een nieuw – tijdelijk – schoolgebouw in Lent. De noodlokalen staan aan de Barbarossastraat, op het eiland van Laauwik. Ze worden dit jaar ingezet voor enkele kleutergroepen. 

 

Dit schooljaar wordt gewerkt onder naam en paraplu van De Verwondering, de basisschool in de directe nabijheid van de noodlokalen. Maar het aantal leerlingen in Lent groeit nog zo hard, dat een extra, zelfstandige school hard nodig is. Deze wordt gebouwd in De Stelt-Zuid, maar voorlopig worden deze noodlokalen ingezet.

 

De nieuwe units staan er nu nog een beetje kaal en onwerkelijk bij. Maar vanaf aanstaande maandag bruisen de lokalen van levendigheid. De kale muren zullen gauw gevuld worden met lesmaterialen en creatieve uitingen van de kinderen. Afgelopen maandag is de start al gemaakt met de groepen. Het zijn in totaal zo'n 20 tot 30 leerlingen, voornamelijk kleuters van 4 en 5 jaar oud. Zij hebben deze week nog les in het hoofdgebouw van de Verwondering, omdat er in de noodlokalen nu nog geen stroom en electra is. Vanaf maandag kunnen hopelijk de noodlokalen in gebruik worden genomen. Inschatting is, dat aan het eind van het schooljaar het aantal leerlingen gegroeid is naar circa 70.

 

Een naam voor de nieuwe school is nog niet bekend; het wordt de vierde basisschool in Lent. Volgend jaar wordt duidelijk waar de nieuwe school precies komt; er wordt momenteel gestudeerd op een goede plek in De Stelt.

 

Lees  hier voorgaande berichtgeving over de tijdelijke school.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Erik (woensdag 30 augustus 2017)

Het gebouw wordt momenteel nog niet gebruikt!!! Er lopen nog steeds bouwvakkers rond, de kasten/ tafels staan nog in een hoek gestalt...

Redactie Waalsprong (donderdag 31 augustus 2017)

@Erik, je hebt gelijk. In de eerste versie van de tekst was uitgegaan van start in de noodlokalen op maandag 28/8. Door het nog ontbreken van water en elektra is dat nog even uitgesteld. Hopelijk kunnen de leerlingen vanaf 4/9 van start in de noodlokalen. De tekst is daarom aangepast. Dank voor je oplettendheid!

Daan (dinsdag 12 september 2017)

Het is aan de Barbarastraat...

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media