LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Muziekwonen in de Waalsprong, het leeft enorm!

Donderdag 18 Juni 2015 | reacties 0
gitaar

The Placemaker heeft in Nijmegen een nieuw concept gelanceerd: muziekwonen. Voor mensen met een passie voor muziek. Op maandag 18 mei is dit volop in de pers geweest: in Nijmegen, Gelderland en zelfs landelijk (o.a. op het Jeugdjournaal!). Er blijkt een grote behoefte te zijn aan dit woonconcept.


Op maandag 18 mei en 1 juni heeft The Placemaker, ontwikkelaar en initiatiefnemer voor dit bijzonder woonconcept, twee informatiebijeenkomsten gehouden voor totaal circa 40 belangstellenden, in de sfeervolle ruimte van Breble in het Honigcomplex aan de Waal. Tijdens deze twee avonden is geïnventariseerd welke woonwensen er leven bij de geïnteresseerde toekomstige ‘woners’. Naast een grote groep mensen die als beroep of hobbymatig muziek maakt, zijn er ook belangstellenden die op een andere wijze hun passie voor muziek beleven. Dat maakt de groep breed, divers en levendig.

 

Er is gesproken over de wensen en behoeftes op het gebied van muziek maken; een geïsoleerde repetitieruimte in de eigen woning is een veel geuite wens. En een plek waar de bus veilig kan staan na een optreden, daar is ook veel behoefte aan. Een gezamenlijke repetitieruimte is voor sommige aanwezigen ook erg gewenst, en dat kun je combineren met andere gewenste functies.

 

Er is ook uitgebreid gesproken over de dynamiek en de sfeer die in deze wijk zou moeten zijn: “Het moet vooral ook een wijk zijn waar een diversiteit aan mensen woont die elkaar inspireert. Dus niet alleen muzikanten, maar ook mensen die met vormgeving bezig zijn, met digitale media, webbouwers, etc.”

“Veel verschillende mensen, die met elkaar in een prettige sfeer leven in deze wijk. Met respect voor elkaars privacy, maar ook met aandacht voor elkaar, met ruimte voor ontmoeting, met de mogelijkheid van gemeenschappelijke activiteiten.”

Een deel van de toekomstige woners wil graag huren, een deel wil liever een woning kopen. The Placemaker vertaalt de woonwensen naar een haalbaar en realistisch plan.


Gemeente Nijmegen, wethouder Bert Velthuis ook enthousiast
Op 12 juni hebben Stefan Schuwer en Marc de Gelder van The Placemaker een gesprek gehad met Bert Velthuis, wethouder Stedelijke ontwikkeling, Grondbeleid, Wonen en Cultuur. Bert Velthuis heeft positief gereageerd op de plannen voor Muziekwonen. Hij is enthousiast dat we samen met de toekomstige woners dit plan ontwikkelen en hij juicht toe dat het wijken worden met een diverse groep van woners. Er zijn ook verkennende gesprekken gevoerd met het projectteam van de Waalsprong over mogelijk locaties voor Muziekwonen. 

 

Het vervolg

Hiermee is een veelbelovende start gevormd van het woonconcept Muziekwonen in de Waalsprong. Genoeg redenen om full speed door te gaan. Met de input van de informatieavonden wordt een eerste vertaling gemaakt naar de invulling van het concept. Er is veel gezegd, maar er zijn ook nog veel vragen. Die vragen gaan niet alleen over de woonwensen van de muzikanten, maar zeker ook over welke wensen er leven bij de andere bewoners van deze wijk (de partners van de muzikanten, de kinderen, andere gezinsleden). Want ook voor hen moet deze wijk een woondroom waarmaken!

 

Nieuwe infoavond op 29 juni
Daarom nodigen The Placemaker jullie (en jullie partners!) uit voor een tweede informatieavond, op maandagavond 29 juni, om 20.00 uur, opnieuw bij Breble, Honigcomplex, adres: Waalbandijk 22 Nijmegen. Ook de mensen die nog niet eerder op een informatieavond zijn geweest, zijn uiteraard van harte welkom. Voor die mensen beginnen we een half uurtje eerder, dus om 19.30 uur. Kunnen we alvast kennismaken en in het kort vertellen hoe we dit plan samen met de toekomstige woners ontwikkelen. Meld je aan via deze link, en geef daar a.u.b. aan aan of je eerder op de infoavond bent geweest.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media