LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Lingewaard en Nijmegen starten met uitvoering Dorpensingel

Dinsdag 19 Maart 2019 | reacties 0
tekenen-overeenkomst-nijmegen-lingewaardfoto-fons-sluiter

Nijmegen-Noord groeit snel. Het is belangrijk dat dit stadsdeel en Bemmel goed bereikbaar blijven. De gemeenten Lingewaard en Nijmegen gaan daarom samen de Dorpensingel aanleggen. De gemeenten hebben dat vandaag in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

 

De Dorpensingel is een nieuwe weg tussen het Keizer Augustusplein (‘Ovatonde’) en de Zandsestraat. De Dorpensingel vergroot de verkeersveiligheid in het gebied en zorgt voor een betere bereikbaarheid van Lent, Oosterhout en Bemmel. De provincie Gelderland draagt bij in de kosten van de Dorpensingel.

 

Tegelijk met de aanleg van de nieuwe Dorpensingel wordt in de omgeving een aantal samenhangende verkeersmaatregelen genomen:

  • Op de Vossenpelssestraat in Nijmegen komen verkeersremmende maatregelen om te benadrukken dat de Dorpensingel de voorkeursroute is voor autoverkeer tussen Bemmel en Nijmegen.
  • Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren, wordt het wegprofiel van de Vossenhol in Bemmel aangepast.
  • Op de Ressensestraat in Bemmel wordt de fietsoversteek van het RijnWaalpad veiliger gemaakt.

Het project streeft naar een zorgvuldige inpassing van de Dorpensingel. Daarbij worden omwonenden en direct belanghebbenden betrokken. De aanpassingen aan het zuidelijke deel van de Vossenpelssestraat starten dit jaar. Het nieuwe tracé van de Dorpensingel en de aanpassingen aan het Vossenhol kunnen starten nadat de bestemmingsplanprocedure is afgerond. Naar verwachting zijn de Dorpensingel en alle samenhangende verkeersmaatregelen in 2022 klaar.

 

Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Nijmegen en Lingewaard

 

Afbeeldingendorpensingel:

  • overzichtskaart van het tracé van de Dorpensingel en de samenhangende verkeersmaatregelen.
  • Wethouder Noël Vergunst van Nijmegen (links) en wethouder Johan Sluiter van Lingewaard ondertekenen in kasteel de Kinkelenburg in Bemmel de samenwerkingsovereenkomst Dorpensingel. Foto Fons Sluiter.

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media