LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Informatieavond Knoop Lent

Woensdag 12 September 2012 | reacties 4
vogelvlucht-3

De firma Heijmans realiseert in opdracht van de gemeente Nijmegen in het gebied rond het NS-station in Lent een nieuw splitsingspunt. De werkzaamheden starten in dit najaar. Daarom organiseert Heijmans op 18 september 2012 een informatieavond. Op de bijeenkomst informeert de wegenbouwer over het ontwerp, de planning en de te verwachten hinder. Ook ProRail informeert over aanstaande werkzaamheden; ProRail realiseert in het gebied een nieuw treinstation Nijmegen Lent. Ook medewerkers van de gemeente Nijmegen zijn bij de bijeenkomst aanwezig. De avond in Het Witte Huis begint om 19.15 uur. Na de presentaties is er tot 21.30 uur gelegenheid om tekeningen te bekijken en vragen te stellen.

Meer informatie: www.nijmegen.nl/knooplent.

« Terug naar het overzicht

Reacties

ron dautzenberg (vrijdag 14 september 2012)

Het ziet er prima uit. Bij het huidige station zijn ze nu twee grote bouwwerken aan het maken. Waar dienen deze gebouwen dan voor? Ik zie ze niet terug in de maquette, en het Van der Valk-hotel evenmin. Kunnen jullie aangeven op de maquette wat het is en waar het hotel komt? Groet.

wooning (vrijdag 14 september 2012)

er moet meer parkeer gelegenheid komen bij het station. maak achter de spoordijk parkeer gelegenheid, richting waaldijk. Bij de oprit van de fietsbrug die pas is verandert is ook ruimte om te parkeren. de auto`s komen anders in de buurt te staan.

David (maandag 17 september 2012)

@ron dautzenburg: De bouwwerken die je ziet achter de spoordijk zijn het nieuwe station. De onderdoorgangen voor voetgangers (meer richting de waal) en de graaf allardsingel (weg naar de nieuwe brug) worden eerst naast de dijk opgebouwd en in oktober in het weekend in de dijk geschoven. Het exacte weekend weet ik niet meer, maar lijkt me een mooi schouwspel. @wooning: Op de plaats waar nu de weg naar de griftdijk loop en het dijklichaam van de lus van Lent ligt komt een stationsplein met parkeergelegenheid. Daarnaast wordt er ee nvan der valk gerealiseerd. Ik denk dat ook daar parkeergelegenheid bij gerealiseerd zal worden.

Communicatie gemeente Nijmegen (maandag 17 september 2012)

@ David: de bouwwerken achter de spoordijk zijn inderdaad de toekomstige onderdoorgangen. In week 42 rijden er geen treinen tussen Elst en Nijmegen en wordt de spoordijk op twee plekken uitgegraven ter hoogte van de bouwwerken. Deze worden vervolgens in de dijk geplaatst. De meest zuidelijke doorgang is inderdaad bedoeld voor voetgangers maar ook fietsers. Het nieuwe station Nijmegen Lent komt daar bovenop. De noordelijke doorgang is (samen met de bestaande onderdoorgang) bestemd voor autoverkeer van en naar de Oversteek. Er zijn plannen voor een Van der Valk hotel met ondergrondse parkeergarage op de plek die zich momenteel ten noorden van het viaduct en ten westen van de Prins Mauritssingel bevindt.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media