LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

IkbouwbetaalbaarNijmegen succes in Vossenpels

Donderdag 23 Mei 2013 | reacties 0
img0329

In maart, tijdens de Woonbeurs Nijmegen, werd de nieuwe regeling IkbouwbetaalbaarNijmegen geïntroduceerd. Toen al bleek de belangstelling voor de regeling groot. De afgelopen week werd dat bevestigd door een groot aantal inschrijvingen voor de kavels met IkbouwbetaalbaarNijmegen-regeling. Deelnemers als Ben, Remco, Yvonne en Miriam deelden op facebook hun verhaal om voor een betaalbare woning met kavel in Plantjevlag te kiezen.
 

Persoonlijke motivatie
De verschillende deelnemers hebben allen zo hun eigen motivatie om een plek in de Vossenpels te zoeken met behulp van de IbbN-regeling. Voor Yvonne en Miriam wordt in de Vossenpels een wens waargemaakt om naast elkaar te wonen, met gedeelde voorzieningen en toch ieder in een eigen huis. Miriam: ‘Ik vind het een enorme uitdaging om zo’n gebied met een aantal enthousiaste mensen vorm te gaan geven. Je gaat echt bouwen aan de leefbaarheid in een nieuwe buurt.’ Remco wil meer ruimte dan een appartement kan bieden. ‘In eerste instantie was de inkomenseis van € 30.000 een struikelblok. Gelukkig heb ik doorgezet en kwam ik er achter dat het mogelijk was om mee te doen. Mijn enthousiasme was compleet toen ik hoorde hoeveel vierkante meter ik wel niet kon bouwen!’ Ben had eigenlijk helemaal niet bedacht om te gaan verhuizen, maar werd getipt door een vriendin. ’In eerste instantie geloofde ik niet in de haalbaarheid. Ik heb me er in verdiept, de financiële regeling zorgt dat het financieel kan en door de bouwbegeleiding die IbbN biedt, sta ik er niet alleen voor tijdens het zelfbouwproces.’ Hij bouwt straks een huis dat echt helemaal bij hem past. Voor alle deelnemers geldt, dat de IbbN-regeling mogelijk maakt, wat financieel niet mogelijk werd geacht. Namelijk om zélf een huis bouwen.


Tweede ronde
De eerste ronde voor inschrijving sloot op 17 mei; de deelnemers loten binnenkort voor een rangnummer om hun kavel te kiezen. Maar er is nog altijd gelegenheid om mee te doen; de inschrijftijd is verlengd om op tijd te kunnen voldoen aan de inschrijfformaliteiten. Je kunt nog inschrijven voor een IbbN-kavel tot 7 juni. Inschrijvingen die na 17 mei binnenkomen, krijgen een rangnummer op volgorde van binnenkomst. Lees er meer over op de site en doe daar de IbbN-check om te zien of regling bij jou past.


Bouw gestart
In januari van dit jaar is een start gemaakt met de bouw in de Vossenpels. Intussen zijn diverse particulieren aan de slag en wordt oplevering van de eerste woningen al na de zomer verwacht. Zo is er een groep bewoners die samen vier patiowoningen bouwen aan de watersingel. Een stel bouwt er eigenhandig hun eigen woning in houtskeletbouw, af en toe geholpen door professionals. Aan de Laauwikstraat is een woning al bijna gereed. Diverse toekomstige bewoners zijn in vergevorderd stadium met hun ontwerp en verwachten binnenkort te starten met bouw. Verwachting is de IbbN-woningen vanaf het voorjaar 2014 gebouwd kunnen worden.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media